Carbonara

  • 2020.06.03.
  • 5

Nagyon rövid idő alatt elkészíthető, egyszerű ebéd vagy vacsora néhány hozzávalóval. Állítólag ez az eredeti olasz recept (nagyjából Fördős Zé receptje alapján szoktam készíteni). Kis eltérések lehetnek a között, hogy ki hogyan készíti, de túl nagy nem, mivel alapjában véve sem egy bonyolult recept, tehát az eltérések sem lehetnek túl nagyok. ????Ma ezt készítettem ebédre - a kisfiaim nagyon szeretik (én is, mert egyszerű és finom). A fotón szereplőt viszont kb. 2 hónapja készítette a férjem - sajnos kicsit kihűlve fotóztam, emiatt már nem olyan szép selymes a mártás. Hozzávalók:2-3 főre15 dkg füstölt szalonna (lehetőleg kolozsvári)kb. 2 evőkanál olívaolaj25 dkg spagetti 4 tojássó ízlés szerintőrölt fekete bors ízlés szerintőrölt szerecsendió ízlés szerint8 dkg parmezán+ egy kis víz a tészta főzőlevébőlA pöttyös kézműves kerámia megvásárolható a Pöttyös Otthon webáruházban az alábbi linkre kattintva:www.pottyosotthon.hu Elkészítés:
A tésztát feltesszük főni egy csipet sóval - al dantére főzzük, azaz nem főzzük meg teljesen. Majd amikor a tészta megfőtt, leszúrjuk úgy, hogy egy kicsit főzővizet meghagyunk.De amíg a tészta fő, addig a szalonnát kockákra vágjuk és az olajon lassan megpirítjuk egy nagyobb serpenyőben, majd levesszük a tűzről. A tojásokat felverjük, fűszerezzük sóval, borssal, szerecsendióval és belekeverjük a parmezánt is. A kifőtt/leszűrt tésztát a szalonnához adjuk, kicsit összerázzuk. Ráöntjük a tojásos keveréket + egy kicsi tészta-főzővizet, és visszatesszük a tűzhelyre alacsony lángon, közben folyamatosan rázogatjuk a serpenyőt, hogy a tojásos-vizes mártás szépen bevonja a tésztát. + azért is rázogatjuk folyamatosan és alacsony lángon, hogy a tojás ne legyen rántotta a tésztán, hanem selymes mártás maradjon. Reszelt parmezánnal tálaljuk.Jó étvágyat!

Címkék

Egyszerű Carbonara