Feta sajtos-olívabogyós csiga

  • 2020.04.29.
  • 4

Laza, légies, pihe-puha tésztát képzeljetek el, tejfölös-feta sajtos-olívabogyós töltelékkel. Nagyon finom! Lehet reggeli, ebéd, vacsora vagy akár tízórai és uzsonna is. A receptet csak úgy kitaláltam, azaz magamban állítottam össze érzésre, mivel volt a hűtőben megbontva fél doboz feta sajt, fél zacskó olívabogyó és fél doboz tejföl is, amelyeket el kellett már használni valamire. Gondoltam csinálok vacsorára csigákat. A tészta pedig a szokásos
teljes kiőrlésű tésztám, amit annyira imádok és mindennek használom (pizzának, reggeli kiflinek stb.).
Egyébként azt hittem, hogy a hetek óta tartó itthoni "bezártságban" hízni fogok, de képzeljétek: a téli időszakban (november-február között) híztam 2 kg-ot, és amióta tart ez a világjárványos helyzet és itthon vagyunk mindannyian március közepétől, fogytam 2 kg-ot. Pedig minden nap főzök, néha sütögetek is, tehát bőven van mit enni és eszünk is. ???? Igaz, a mértékletességet igyekszem betartani többnyire (na jó, ez nem mindig sikerül, mert imádok enni????), de azért folyamatosan kontroll alatt tartom magam. Az is igaz, hogy egy percet sem unatkozom a két kisfiam mellett. Állandóan pakolok utánuk, és a mindennapi főzés, mosogatás is sok energiát levesz - a sok egyéb házimunkáról nem is beszélve. Valamint jót tesz a minden esti családi séta is a Tisza-part mentén.
Hozzávalók a tésztához:8 db csigához12,5 dkg finomliszt12,5 dkg teljes kiőrlésű liszt(lehet csak fehér liszttel is készíteni: 25 dkg)kb. 1,9 dl langyos víz2 dkg friss élesztő2 evőkanál olaj1 csapott evőkanál kristálycukor1 csapott teáskanál só A töltelékhez:kb. 1 dl tejföl15 dkg feta sajt10 dkg olívabogyóőrölt fekete bors