Házi kakaós nápolyi

  • 2020.03.04.
  • 8

Pillanatok alatt elkészíthető, és szerintem ez a kakaós krém sokkal finomabb, mint a boltokban kapható kakaós nápolyi töltelék. Nekem és Milánnak nagyon-nagyon ízlett, állandóan "rájártunk", míg el nem fogyott. ???? A férjem szerint is nagyon finom, csak Ő azt várta, hogy az ostya is olyan roppanós lesz, mint a bolti, de azt tudni kell, hogy a házi változat inkább kicsit puha.
Gyerekkoromban Anyukám elég gyakran készített házi nápolyit - én már akkor is imádtam!

Hozzávalók:5 ostyalap (kb. 15x35 cm-es)2 tojás18 dkg kristálycukor2 csomag vanília cukor20 dkg vaj3-4 dkg darált dió2 evőkanál cukrozatlan kakaópor

Elkészítés:A tojást a cukrokkal habosra keverjük, majd hozzákeverjük a kakaóport.Alacsony lángos, folyamatosan keverve összefőzzük. Nem kell forralni, csak addig kell főzni, míg el nem olvad a cukor!A lángról levéve hozzáadjuk a felkockázott vajat, felolvasztjuk. Végül belekeverjük a darált diót is.
Pár percig hagyjuk hűlni, hogy kicsit dermedjen és ne folyjon annyira, majd megtöltjük vele a lapokat.Legalább 2 órára (vagy akár egész éjszakára) betesszük a hűtőbe dermedni, utána szeletelhető és fogyasztható.
A férjemmel még januárban vásároltattam az Auchanban ostyalapokat valamihez (majd azt is megtudjátok, hogy mihez), mivel az itthoni üzletekben nem lehet kapni. De olyan sokat vett - fogalmam nincs, hogy miért...?, hogy kénytelen voltam házi nápolyit készíteni a megmaradtból, mert semmiképp nem szerettem volna kidobni. Hetek múltán végre felkerült ide a recept is.Jó étvágyat!