A tökéletes piskótatekercs

  • 2020.03.01.
  • 3

Több piskótatekercs is található az oldalamon, mindegyik finom, mindegyik jól sikerül, tehát mindet ajánlom. ...és tudom, egy piskótatekercset elkészíteni röpke idő alatt lehet, de ez még attól is egyszerűbb és gyorsabb! A végeredmény pedig egy pihe-puha, laza, könnyed tészta. Ízletes, klasszikus sütemény, amely tökéletes kísérője egy finom vasárnapi ebédnek vagy szuper vendégváró.Az elmúlt héten többször is elkészítettem: múlt vasárnap ebéd utáni desszertnek, aztán szerdára is sütöttem egy adagot Milán farsangi partijára, ahol a gyerekek körében a legnépszerűbb süti volt, 5 perc alatt elfogyott. Hiába, a sárgabarack lekváros piskóta tekercset mindenki ismeri és mindenki szereti. ???? Főleg, hogy a nyáron készített házi sárgabarack lekvárral töltöttem meg.Hozzávalók:kb. 25x35 cm-es tepsihez5 közepes tojás10 dkg porcukor1 csomag vaníliás cukor2 evőkanál langyos víz1 bio citrom reszelt héja (elhagyható)10 dkg finomliszt5 g sütőpor1 csipet szódabikarbóna+ 1 kis üveg házi sárgabarack lekvárvagy ízlés szerint más kenhető lekvárA pöttyös kézműves kerámia megvásárolható a Pöttyös Otthon webáruházban az alábbi linkre kattintva:www.pottyosotthon.hu



Elkészítés:A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
Az egész tojásokat, a porcukrot, a vaníliás cukrot habosra keverjük a gépi habverő legmagasabb fokozatán kb. 4-5 percig. Majd hozzákeverjük a vizet, citromhéjat. Hozzászitáljuk a sütőporral és szódabikarbónával elkevert lisztet is, de ezt már csak gyengébb fokozattal keverjük hozzá.