A legfinomabb pizza alaptészta - habkönnyű, pihe-puha, hólyagos

  • 2020.03.30.
  • 0

Nagyon sok pizza található a weboldalamon, mindegyik tésztája finom, de nekem most ez az első számú kedvencem! Habkönnyű, pihe-puha, hólyagos tészta, melyből az ízlésünknek megfelelően, és az otthon található hozzávalókból a feltéthez, nagyon finom pizzát lehet varázsolni.
Süssetek Ti is otthon pizzát! Szerintem sokkal gyorsabban el lehet készíteni, mint megrendelni és házhoz szállíttatni.

Hozzávalók:kb. 32-36 cm átmérőjű pizzához
25 dkg finomliszt1 csapott teáskanál só2 evőkanál olívaolaj (esetleg napraforgóolaj)kb. 1,9 dl langyos víz2 dkg friss élesztő1 csapott evőkanál kristálycukor Elkészítés:A langyos vízben simára keverjük a cukrot és a belemorzsolt élesztőt. Felfuttatjuk (kb. 10 perc).Az átszitált lisztet összekeverjük a sóval, hozzáadjuk az olajat és a felfuttatott élesztőt, bedagasztjuk a tésztát. Jó lágy, enyhén ragacsos tésztát kell kapnunk! Ne ragadjon nagyon, csak egy kicsit. Ha nem megfelelő az állaga, akkor pici liszt vagy pici olaj hozzáadásával korrigáljunk rajta.
Letakarva kb. 20 percig kelesztjük.Kelesztés után egy kerek pizzasütő formába vagy egy pici olajjal kikent tepsibe egyengetjük a tésztát, és ízlés szerint megpakoljuk feltéttel.
Előmelegített 180 fokos légkeveréses sütőben kb. 10-12 percig sütjük.Tipp: