Zabpehelylisztes sajtos falatok

  • 2020.02.15.
  • 8

Egyszerű, gyorsan elkészíthető keksz néhány hozzávalóból. Nagyon finom, omlós, laktató. 2-3 darabbal teljesen jól lehet lakni. Érdemes tízóraira, uzsonnára is csomagolni iskolába és munkahelyre. Aznap fogyasztva is szuper, de nekem másnap még jobban ízlett.Tegnap a pici fiam (Zalán) kérte, hogy süssek Neki kekszet. Azt hittem, édes kekszet szeretne, de még épp időben hozzátette, hogy: "Sós legyen ám!". Úgyhogy gyorsan tettem egy kanyart a kamra és hűtőszekrény felé más hozzávalókért, így lett sajtos, sós keksz.Hozzávalók:kb. 25-30 darabhoz28 dkg zabpehelyliszt10 dkg szoba-hőmérsékletű vaj1 kávéskanál sütőpor1 kávéskanál só5 dkg reszelt Pannónia sajt (vagy más félkemény sajt)3-4 evőkanál natúr joghurtA mintás kézműves kerámia megvásárolható a Pöttyös Otthon webáruházban az alábbi linkre kattintva:www.pottyosotthon.hu
Elkészítés:A zabpehelylisztet összekeverjük a sóval, sütőporral és a reszelt sajttal, majd elmorzsoljuk benne a vajat és annyi joghurtot adunk hozzá, hogy egy jól kezelhető, kicsit puha, de nem ragacsos tésztát kapjunk. Jól összegyúrjuk.
Henger alakúra formázzuk, fóliába csomagoljuk és betesszük a mélyhűtőbe 10 percre.Közben előmelegítjük a sütőt 180 fokra.A mélyhűtőből kivett tésztát éles késsel kb. 7-8 mm vastag szeletekre vágjuk és sütőpapíros tepsibe sorakoztatjuk.Az előmelegített 180 fokos sütőben, alsó-felső programon kb. 13-15 percig sütjük. A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően eltérhet! Maradjon világos, ne süssük túl! Ha az alja már szépen pirul, de a tetején a közepe még kicsit puha, akkor már vegyük ki a sütőből.


Jó étvágyat!