Virslisaláta - nem csak Szilveszterkor

  • 2019.12.31.
  • 2

Pár perc alatt összeállítható, néhány otthon található hozzávalóból, és egy kis ideig hűtőben pihentetés után már ehető is. Nagyon finom! Szilveszterre a sok más finomság mellett remek ötlet ezt a salátát is feltálalni az asztalra. De egyszerű hétköznap, hétvégén is kitűnő finomság. Én leginkább csak így magában szeretem enni, de fogyasztható akár pirítóssal is.
Hozzávalók:kb. 35 dkg virsli1 nagy fej lila hagyma1 teáskanál 10 %-os ecet1 nagy doboz tejföl (330 g-os)8 dkg majonéz1 teáskanál mustársó ízlés szerintőrölt fekete bors ízlés szerintA pöttyös kerámia megvásárolható a Pöttyös Otthon webáruházban az alábbi linkre kattintva:www.pottyosotthon.hu


Elkészítés:A virslit egy lábasban megfőzzük, kivesszük egy tányérra, kihűtjük.A megtisztított/megmosott lila hagymát ketté vágjuk, majd a fél hagymákat is szintén két darabra és így szeleteljük fel vékony szeletekre. Egy tálkába tesszük és összekeverjük az ecettel - állni hagyjuk.A virslit felszeleteljük.A tejfölt, majonézt, mustárt összekeverjük, ízesítjük sóval és őrölt borssal, majd hozzáadjuk a virslit és az ecetes hagymát.Egy fedeles edénybe/tárolóba tesszük és betesszük a hűtőbe legalább 1-2 órára, de ha több órára van időnk betenni, még jobban összeérnek az ízek.