Pécsi kalandok

  • 2019.08.10.
  • 9


Ez egy rendkívüli (kivételesen nem recept) és hosszú bejegyzés lesz, mivel én ezt a blogot a recepteken kívül családi emlékkönyvként is használom.
Akinek van kedve és ideje elolvasni a történetünket, jó szórakozást kívánok hozzá!
Az Instagramon bejegyzésben és a pécsi albumban/történetben már láthattok néhány képet és videót is ezen a linken a pécsi nyaralásunkról:
www.instagram.com/gabriella.konyhaja Már többször említettem, hogy a kis családommal minden év tavaszától ősz végéig sokat kirándulunk, illetve nyaranta igyekszünk több nyaralást is szervezni, hogy a kisfiaimnak minél több közös, családi élmény legyen.
Bár a férjemmel 22 éve vagyunk házasok és amíg nem voltak a gyerekek, kettecskén már bejártuk az egész országot (igaz, akkor inkább csak kirándultunk és nem nyaraltunk, mert az évekig tartó házépítés minden forintot "benyelt", de lényeg, hogy bejártuk az országot kirándulva is). Aztán megszülettek a fiúk és úgy döntöttünk, hogy Nekik is megmutatjuk kis hazánk szépségeit, ezért kirándulunk és nyaralunk folyamatosan, mindig más tájra, más városba.
Nagyon élvezik a kisfiaink - mivel Milán imádja a várakat, így igyekszünk bejárni az összes várat az ország területén. Zalán pedig imád sétálni, képes km-eket gyalogolni és alig engedi, hogy felvegyük néha az ölünkbe pihenni menet közben - állandóan csak menne, sétálna és olyan élvezettel, beleéléssel nézelődik. ????????
(Én személy szerint azért is imádom ezeket a nyaralásokat, mert minden nap annyit megyünk - 10-12 km-eket sétálunk, fáradunk, izzadunk, és mire hazaérünk a nyaralásból, mindig fogyok 2 kilót. ???? De csak én, a család többi tagja nem. Pedig minden nap ugyanolyan normálisan reggelizek, ebédelek, vacsorázok, mint ahogy a családom, sőt, napközben van egy kis nasi is. Bár az is igaz, hogy reggelente és esténként a hotelszobában amíg Ők pihennek, addig én szaladgálok, mint a 'mérgezett egér': vasalom/készítem a másnapi ruhákat, pakolok, rendet rakok a szekrényekben, fürdőszobában stb., mert nem szeretem, ha túl nagy a felfordulás körülöttünk.) Az idén is sokat kirándultunk szép helyekre, 2-3 hete pedig Balatonalmádiban nyaraltunk egy "hosszabocskát", és igyekeztünk a környékét bejárni.
Aztán pihentünk itthon néhány napot, most pedig lassan 1 hete Pécsen nyaralunk, ami eddig igencsak kalandosra sikerült.
Kezdődött az utazással. Szabolcs megyében lakunk és amikor Dunántúlon nyaralunk, mindig úgy szoktunk utazni, hogy az M3 autópályáról keresztül megyünk Pesten, az Erzsébet-hídon, majd Budán és úgy tovább az adott autópályára. ...és eddig mindig olyan simán végigmentünk az egész fővároson. Pécsre is így akartunk menni, de mivel a férjem munkahelyi irodája Budaörsön van és emiatt Ő is gyakran átautózza Budapestet, és épp a múlt csütörtökön is volt ott, azt mondta, hogy szerinte most ne menjünk be a fővárosba, kerüljük ki az M0-án, mert az egész város fel van durva: építések, újítások vannak mindenhol, emiatt óriási a dugó az egész városban. Amikor 2-3 hete a Balatonra mentünk-jöttünk, simán végig mentünk a városon, de most biztos dugó lesz, mert Ő is alig bírt keresztül menni-jönni. Én viszont rosszul vagyok az M0 hallatán, mert hetek óta azt lehet hallani mindenhol, hogy az M0 déli szakaszán 15-20 km-es torlódások vannak minden nap és 3-4 órát lehet ácsorogni a dugóban.
A lényeg, hogy hétfőn mégiscsak az M0-án jöttünk, igyekeztük kikerülni a déli szakaszát, de az óriási dugó szélére így is belekeveredtünk, mert nem lehetett elkerülni teljesen. Szerencsére, mivel a torlódásnak csak a szélét kaptuk el, így mi "csak" 30-40 percet álltunk a dugóban, de bőven elég volt belőle ennyi is a rengeteg kamion között, mert iszonyat büdös olaj szaggal voltak! Én még életemben ilyen brutál nagy dugót nem láttam, mint ami ott van több sávon és több kijáraton-bejáraton keresztül! Pedig volt már néhány dugóban részem sajnos, de ettől a látványtól rosszul lehetett lenni, amikor felértünk egy felüljáróra és körbenézve megláttuk a millió kamiont és autót... Brrrr!! A hideg is kiráz tőle!Amikor végre rákeveredtünk az M6 autópályára, ott már kényelmesen autóztunk, szinte csak egyedül, mert ezen az autópályán
viszont alig van forgalom. Menet közben van a pályán 4 alagút is, ami a fiúknak nagyon tetszett, nagyon élveztek a "sötét lyukban" autózni. ????Végre megérkeztünk Pécsre! De épp a hotelhez vezető teljes út le van zárva most, mivel fel van durva valamilyen munkálatok miatt, és hiába próbáltuk megtalálni a hotelt úgy, hogy ezt az utat kikerüljük, a GPS mindig erre az útra akart minket irányítani. Ha megkérdeztük az utcán az ott élőket, Ők is mindig olyan útra tereltek minket, ami le van zárva, emiatt 1 órát autóztunk/cikáztunk Pécsen a dimbes-dombos kis szűk utcákon, mire végre megtaláltuk a hotelt! Leírhatatlan öröm volt, hiszen már 6 órája utaztunk és mindenünk elzsibbadt a sok ücsörgésbe. Alig bírtunk kiszállni az autóból. ???? Az utazás az otthonunktól Pécsig egyébként is 4 és fél órába tellett volna úgy, hogy nem állunk meg pihenni egyszer sem, de így, hogy belekeveredtünk az M0-án egy kis dugóba + Pécs külvárosában útlezárások vannak itt-ott, 6 órát autóztunk. Még szerencse, hogy a fiúkkal együtt jól bírjuk az autózást, és az is szerencse, hogy mindannyian nagy humorral rendelkezünk, így végig vicceltük és röhögtük ezt a "kalandos, dugós, útlezárásos"
helyzetet is. ????
A hotel egyébként nagyon szép helyen van, Pécs zöldövezetében a történelmi belvárostól 2 km-re fent a hegy tetején, ahonnan gyönyörű kilátás van a városra - wellnessel és rengeteg sportolási lehetőséggel: teniszpálya, fintess terem stb. (Hotel Makár Sport & Wellnes°°°°)Megérkezés

Címkék

Nyaralás Pécs