Nutellás-lekváros csavart napsugár

  • 2019.04.12.
  • 0

Szép kalácsot sütöttem - ráadásul nagyon finom, ezért nem csak gyönyörködtünk benne, hanem meg is ettük. :) A tésztája a joghurttól könnyed, levegős, pihe-puha - a mogyorókrém + málnalekvár párosa pedig nagyszerű töltelék kombináció együtt.
A családommal azon ritka példányok közé tartozunk, akik nem nagyon szeretik a nutellát - számunkra túl édes, de néha megkívánjuk és veszünk egy üveggel. Utána pedig sokáig várakozik felbontva a hűtőben, hogy kezdjünk vele valamit. Most is így jártam, ezért találtam ki ezt a nutellás kalácsot. ...és hogy kicsit ellensúlyozzam a mogyorókrém édességét, gondoltam "feldobom" egy kis - tavaly nyáron főzött - savanykás málnalekvárral.
Egyébként ez a napraforgó kalács megtalálható a blogomon
sós változatban is. Hozzávalók a tésztához:2 kalácshoz50 dkg finomliszt átszitálva1 tojás150 g joghurt
3 evőkanál olaj3 evőkanál kristálycukor2 dkg friss élesztőkb. 1,5 dl langyos vízA töltelékhez:5-6 evőkanál mogyorókrém (nutella) (vagy ízlés szerint)5-6 evőkanál málnalekvár vagy más savanykás lekvár(lehet szeder-, eper-, sárgabarack-, ribizli-, narancs lekvár is) + a tetejére egy kisebb tojás felverve A pöttyös kézműves kerámia megtalálható a Pöttyös Otthon webáruházban az alábbi linken:www.pottyosotthon.hu