Sós rudacskák - könnyű, gyors, kiadós

  • 2018.05.22.
  • 9

Több sós/sajtos rúd is található itt nálam - mindegyiket más miatt szeretem. Bár ez a variáció élesztős, mégis nagyon könnyen és gyorsan elkészül, hiszen nem kell a tésztát dagasztani, nem kell hajtogatni, pihentetni és keleszteni sem. Csak gyorsan összegyúrjuk, kinyújtjuk, rudacskákra vágjuk és már süthetjük is. Nagyon finom omlós. Ráadásul kiadós is. Mivel Milán névnapjára készült, dupla adagot állítottam össze és így 120 darab lett belőle. Hozzávalók:kb. 60 darabhoz30 dkg finomliszt20 dkg szobahőmérsékletű vaj
(esetleg margarin vagy 18 dkg zsír)1 tojássárgája1 púpozott teáskanál só (vagy ízlés szerint)2 dkg friss élesztő
kb. 0,75 dl langyos tej (75 ml)1 kávéskanál kristálycukorA tetejére:1 kisebb tojás felverveszezámmag, köménymagkb. 5 dkg reszelt sajt(trappista, cheddar, edami, gouda, pannónia stb.)