Bejgli

  • 2015.12.03.
  • 6

Egy tökéletes bejgli receptet hozok Nektek! Puha és omlós tészta, nagyon finom ízletes diós és mákos töltelékkel. A családom nem szereti a száraz a bejglit, ezért igyekszem mindig úgy készíteni a tésztáját, hogy puha és omlós is legyen egyben, illetve a töltelék se legyen száraz, inkább egy kicsit szaftos jellegű. Nagyon-nagyon finom lett, a férjem nem győzte dicsérni, és persze vele együtt engem is. :)
Több bejgli is szerepel a blogomon - mindegyik nagyon finom, emiatt bátran és nyugodt szívvel ajánlom Nektek bármelyiket. De aki ismer, tudja, hogy imádok kísérletezgetni, variálni a receptekkel, süteményekkel... Most is napok óta tervezgettem a fejemben ezt a bejglit, bár az ötlet alapját a múltkor elkészített pozsonyi kiflim adta. Muszáj volt elkészítenem, mert már napok óta ezzel a bejgli recepttel feküdtem le este és ébredtem fel reggel. :) Most már megnyugodhatok végre... elkészült és isteni lett!Hozzávalók:2 rúdhoz50 dkg finomliszt4 dkg porcukorcsipet só10 dkg zsír10 dkg szobahőmérsékletű vaj2 dkg friss élesztő2 dl langyos tej2 tojássárgája1 citrom reszelt héja (kezeletlen)A diós töltelékhez:15 dkg darált dió0,8 dl tej (80 ml)8 dkg kristálycukor

Címkék

Diós Mákos Bejgli