Csokis-diós torta

  • 2014.01.26.
  • 0

Ha egy gyors, egyszerű és nagyon finom tortát szeretnétek sütni, akkor jó helyen jártok. A tésztája alig tartalmaz lisztet, pihe-puha és laza a darált diótól, melyet a Boccaccio nevű süteményemtől vettem el. A máz pedig étcsokoládé és mogyorókrém keveréke. A dekorálással sem kell sokat vesződni, csak rákenjük a mázat és egy kanál hátoldalával hullámokat rajzolunk rá. Apukám születésnapja volt tegnap - Ő nem szereti a nagy felhajtást semmikor és semmilyen téren (én is pont ilyen vagyok), ezért a szülinapi tortájában is igyekszem mindig valami egyszerűt kitalálni, de olyan hozzávalókkal, melyeket nagyon szeret. Így született meg ez a csokis-diós torta, melyet tényleg nagyon hamar el lehet készíteni, ráadásul nem kíván semmilyen gyakorlatot, ezáltal kezdőknek kifejezetten ajánlom. Nézzétek meg a receptet...Hozzávalók a tésztához: 18 cm-es kapcsos tortaformához- 5 tojás- 10 csapott evőkanál porcukor- 5 evőkanál víz- 15 dkg darált dió- 5 evőkanál liszt- fél csomag sütőpor (6 g)A mázhoz:- 10 dkg Boci étcsokoládé- 5 dkg mogyorókrém(esetleg 1 evőkanál cukrozatlan kakaóport keverhetünk bele, ha nagyon édesnek találjuk az eredeti krémet)
Elkészítés:1.

Címkék

Csokis Diós Torta