Ötperces fánk

  • 2013.05.03.
  • 4

A babgulyáshoz általában palacsinta készül nálunk, de a napokban már volt palacsinta - kelt tésztás fánkra pedig már nem volt elég időm - emiatt úgy gondoltam, kipróbálom a neten "keringő" ötperces fánkot. Az illata és az íze teljesen fánk élményt nyújt, az állaga viszont tömörebb, sűrűbb a kelt tésztás változattól - ennek ellenére mégsem terheli meg annyira a pocakunkat a joghurtnak köszönhetően. ...és ami még mellette szól, hogy nem kell keleszteni - valóban 5 perc alatt elkészül (hamarabb el lehet készíteni, mint megírni róla most a receptet :).Kóstolás után kíváncsi voltam a férjem véleményére, mert Ő eléggé válogat az ételek terén - ami Neki nem tetszik és nem ízlik, egyáltalán nem eszi meg. Viszont ez a fánk nagyon "bejött" Neki - olyannyira, hogy a végén már azt számolgatta, Milánnak és Nekem marad-e egyáltalán belőle...? :) Ő kérte, hogy feltétlenül tegyem fel a blogra is. Tehát bátran ajánlom Nektek - ha kevés időtök van, mindenképp készítsétek el! Azonban ne számítsatok kelt tésztás fánkra, de ha jól készítitek el, nagyon fog ízleni! Szerintem sokaknak lesz kedvence...Hozzávalók: kb. 30 db fánkocska lesz ebből a mennyiségből- 2 doboz natúr joghurt (2 x 150 g-os)- 2 csomag sütőpor- 1 csomag vaníliás cukor- 2 evőkanál kristálycukor- 30 dkg liszt- 1 csipet só+ a sütéshez: olaj 1. A lisztet összekeverem a cukrokkal, a sóval és a sütőporral, majd hozzáadom a joghurtot és összegyúrom (kicsit ragacsos tésztát kapok, nem szabad már lisztezni). 5 percet állni hagyom a tésztát.2. Vizes kézzel kb. 4 cm átmérőjű labdacsokat gömbölyítek (nagyobbra ne, hogy biztosan jól átsüljön!), majd közepesen forró olajban aranybarnára sütöm.3. Porcukorral meghintve lekvárral tálalom. (Csokoládé öntettel is nagyon finom.)Jó étvágyat!

Címkék

Fánk