Édesburgonyás brownie bazsalikomos eperszósszal

  • 2016.04.29.
  • 7


Nem kertelek, nekem baromi nagy fétishem a brownie, imádom, bárhol, bármikor, egy baj van vele, elég sok kalóriát tartalmaz normál esetben, így amikor a közelmúltban egy kedves volt kolléganőm kiposztolt egy vegán, zsírszegény, cukormentes verziót, azonnal lecsaptam rá - Köszi H. Anett :-) Ő egy, Burján Szofi oldaláról származó diétás receptet készített el, én pedig ezt használtam alapötletnek a tészta elkészítésénél, persze variáltam rajta. Az eredmény: ízbomba - lelkiismeret furdalás nélkül! Mivel közeleg az eperszezon, nem volt kérdés, hogy kedvenc gyümölcsöm is valamilyen módon helyet fog kapni ebben a fogásban, ez meg is történt, méghozzá egy bazsalikommal bolondított szósz formájában.
 Hozzávalók: 
- 70 dkg édesburgonya
- 13-14 dkg paleo liszt (én Szafi süteménylisztet használtam, de szerintem mehet Update-tel, vagy akár teljes kiörlésűvel is.)
- 40g zsírszegény kakaópor
- 1 narancs héja lereszelve (a levét is beleborítottam)
- 1 dl narancslikőr
- 1-2 ek eritrit
Az édesburgonyát megfőzöm, majd összenyomkodom a meghámozást követően.

A többi hozzávalót összekeverjük vele egy tálban, majd a végén botmixerrel pürésítjük.


Íme a csodaliszt & kakaó, amit a diétás termékek webshopból rendeltem:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük (légkeverésen), majd szilikon sütőformába borítjuk az összeturmixolt tésztát, és kábé 30 perc alatt készre sütjük.

(Igen, nekem csak csillag alakú van, de ígérem veszek egy téglalapra hajazót - emiatt csak szépen felvágni nehézkes, de a lehetetlen nem létezik...)

A szósz:
Hozzávalók: 
- 25 dkg friss eper
- egy csokor bazsalikom
- 1 ek folyékony édesítőszer (kihagyható)
Az epreket kicsumázom, feldobok egy kisebb edényt a tűzhelyre és kevés vízzel beledobom az epreket, amikor már nagyon izzadnak és kezd folyóssá válni a mártás, hozzáadom az édesítőt, majd botmixerrel krémes állagot varázsolok a mártásomnak, hagyom felrottyanni, hozzákeverem a friss bazsalikomot és kész is.



Nagyon brutál ízharmónia, könnyű, diétás és mindenki imádni fogja, garantálom :)
 




Címkék

Desszert Alakbarát