Nem éppen szép piskótánk újrahasznosítása

  • 2014.02.10.
  • 1

A minap próbáltam egy szép piskótát sütni, de nem éppen jött össze. Valamikor a páratartalom rossz, van amikor a liszt nem megfelelő, van amikor az én kedvem nem épp olyan derűs. :) Tudni kell rólam, hogy nem szeretek kidobni semmit sem... mármint amit én művészkedek és desszertnek készítek. :) Nem volt mit tenni, kettévágtam, raktam bele és a tetejére is egy kis lemon curd krémet, majd kemény habot vertem, rákanalaztam, be a sütőbe és voilá: kész a mindent elsöprő újabb citromos süti, ami mennyei. A citrom fanyar ízét a tojáshab kompenzálja! :) Lemond curd-ös desszertet már csináltam... ki felejtené el a
tökéletes citrompitét, az anyaghányadokat pedig
Bonbon Mániától
vettem.Adag:18 cm-es tortaformányiHozzávalók a lemon curd-höz:3 db citrom (leve és héja)3 tojás
150 g cukor150 g vajHozzávalók a tojásfehérjéhez:4 tojáscukorElkészítése:1. Először készítsük el a lemon curd-öt. A tojásokat kis cukorral elkezdjük robotgéppel felverni, majd lassan hozzáadagoljuk a cukor többi részét. Amikor látjuk, hogy elkezd kifehéredni, beleöntjük a citromlevet és a citrom héját.2. Amikor kész a masszánk, akkor gőz fölött kézi habverővel sűrűre keverjük (ez kb 10 perc). Megvárjuk míg kicsit hűl és apránként hozzákeverjük a vajat, majd megvárjuk míg teljesen kihűl.3. A tojások fehérjét cukorral kemény habbá verjük. Annyi cukrot adunk hozzá, hogy kicsit cukormáz jellegű legyen.4. A piskótánkat szétvágjuk, belerakjuk a krémet, majd a tetejére rálapátoljuk a tojáshabot és 220 fokos sütőben pár perc alatt sütjük, amíg a tojáshab teteje meg nem pirul kicsit.Jó étvágyat hozzá! :)-fromJuci-