3000+

  • 2018.04.26.
  • 7

A héten két dolog is megdöbbentett. Az első, hogy a facebookon az oldalam kedvelőinek a száma átlépte a 3000-et és a második, hogy ezzel kapcsolatban visszaszámoltam, és rádöbbentem, hogy csaknem 7 éve írom ezt a blogot. Mindkét szám letaglózott őszintén szólva. Utóbbi persze csak az idő rohamos múlása miatt. Előbbi viszont egy olyan szám, amire soha, még csak gondolni sem mertem volna. Tudom, hogy sajnos az utóbbi időben nem voltam túl aktív, de remélem, azért még maradtak itt a régiek közül is. És remélem azt is, hogy lassacskán kicsit több időm, energiám fog jutni a blogra is.De nem szaporítani akarom itt a szót, aki rendszeresen olvas, tudja, milyen sokat jelent nekem ez a 3000-es szám, hogy ennyien itt vagytok, olvastok és (reményeim szerint) főzitek is a receptjeimet. :) Köszönöm Nektek!Receptnek pedig olyan hozok, ami nekem magát a tavasz jelenti: rebarbara és tárkony. Mindkettő hatalmas mennyiségben van már a kertben, így ma vettem is a piacon szűzpecsenyét, holnap ezt készítem ebédre. :) Tudom-tudom, a mazsola :) Aki ennyire érzékeny rá, az hagyja el, tegyen bele több nyírfacukrot. De én továbbra is úgy gondolom, hogy számolva, ilyen kis mennyiségben - nálam legalábbis - belefér.Szűzpecsenye tárkonyos rebarbaramártássalHozzávalók 4 személyre- 60 dkg szűzpecsenye- 1,5 teáskanál őrölt édesköménymag- 1,5 teáskanál őrölt koriandermag- 15 dkg bulgur- 1-2 evőkanál fenyőmag- só- frissen őrölt bors- olívaolaja mártáshoz:- 30 dkg rebarbara- 3 szál újhagyma- olívaolaj- 3 dkg mazsola- 1 evőkanál nyírfacukor- 1/2 dl víz- 1,5 teáskanál koriandermag- 1 evőkanál balzsamecet- 3 evőkanál frissen aprított tárkonyA szűzpecsenyét lehártyázzuk, sózzuk, borsozzuk, és bedörzsöljük a fűszerekkel. A mártáshoz a rebarbarát megpucoljuk, és az újhagymával együtt apróra vágjuk, a koriandermagot mozsárban megtörjük. Kisebb fazékban kevés olajat hevítünk, megsütjük rajta a hagymát, majd hozzáadjuk a tört koriandermagot, 1 perc múlva pedig a rebarbarát, a mazsolát és a nyírfacukrot. Felöntjük a vízzel, közepes lángon addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Ekkor hozzáadjuk a balzsamecetet, majd 1 perc múlva levesszük a tűzről, és belekeverjük a tárkonyt.A bulgurt a térfogatához képest kétszeres mennyiségű sós vízben addig főzzük, amíg be nem szívja az összes nedvességet.A fenyőmagot száraz serpenyőben megpirítjuk.Kevés olajon a hús minden oldalát fedeles serpenyőben, nagy lángon megpirítjuk, majd kis lángon, lefedve kb. 15 perc alatt átsütjük (a sütési idő függ a szűzpecsenye vastagságától). Tálalás előtt 5 percre alufóliába tekerjük, ezt követően felszeleteljük, a kisült szafttal leöntjük. A fenyőmaggal megszórt bulgurral és a tárkonyos rebarbaramártással tálaljuk.CH tartalom: 36 g CH/főKalóriatartalom: 496 kcal/fő