Húsvéti recept még tavalyról

  • 2017.04.14.
  • 1

Nem mondhatnám, hogy nem vagyok elmaradva a receptekkel. Ez az összeállítás még tavaly Húsvétkor készült, csak persze jól elmaradt a publikálása a blogon, azon túl, hogy a Kifőztükben persze megjelent. :) Ezekkel a receptekkel sokszor azért vagyok gondban, mert az ünnephez kötődően akarom feltölteni, csak aztán olyankor mindig duplán el vagyok havazva és elmarad végül. Így volt például a szaloncukor receptekkel is, csak két év után kerültek fel a blogra. :)Úgyhogy, most ez az első új recept a blogon immáron anyukaként (kimondhatatlanul jó ezt leírni végre). :) Persze az anyasághoz és a gézengúzhoz a receptnek semmi köze, mint ahogy most természetesen nem állok neki sonkatekercseket tekergetni meg nyomózsákba tojáskrémet tölteni. :) Inkább boldogan várom a szülőktől kapott húsvéti sonkát, hogy én majd az éjjeli etetés után zugevőként befaljam kaláccsal a konyhapultnál állva. :)Tormás sonkatekercs és töltött tojásHozzávalók 12-12 db-hoza sonkatekercshez:12 szelet sonka (kb. 15 dkg)15 dkg túró2 evőkanál reszelt torma (ízlés szerint lehet több vagy kevesebb)2 evőkanál tejföl1 evőkanál majonéz (cukormentes)sóőrölt borssnidlingszálak a kötözésheza töltött tojáshoz:6 kemény tojás2 teáskanál mustár1 kávéskanál őrölt pirospaprika1 evőkanál frissen aprított snidlingsóA tekercsekhez a túrót elvegyítjük a reszelt tormával, a tejföllel, a majonézzel, majd sózzuk, borsozzuk. Megtöltjük vele a sonkaszeleteket, és snidlinggel összekötjük.A tojásokat félbevágjuk, a sárgájukat kiszedjük, és a mustárral, a pirospaprikával, kevés sóval elvegyítjük. A krémet csillagvégű nyomózsákba szedjük, és visszatöltjük a fehérje mélyedéseibe.CH tartalom: nem kell számolni veleKalóriatartalom: 34 kcal/sonkatekercs, 33 kcal/tojásfél