Évkezdés

  • 2017.01.08.
  • 8

Hirtelen itt lett 2017. Ahogy korábban, most sincsen újévi fogadalmam, ennek többek között az az egyszerű oka, hogy korábban sosem tartottam be őket. :) Márpedig ha nincsen, akkor így megkímélem magam előre egy kudarcélménytől. :) Persze elképzeléseim erre az évre vonatkozóan nekem is vannak, de azt hiszem, ez most nem a tervezés időszaka lesz az életünkben, inkább örülünk, ha úszunk majd az árral. :) Ezt már az év első hete is bizonyította, mert tervezés ide vagy oda, pillanatok alatt tud felborulni most az életünk. :)Épp ezért fogalmam sincs, mit hoz majd 2017. a blog számára. Főzni egyre kevesebb lehetőségem van most, de még mindig közel 100 recept vár feltöltetlenül a gépemen, úgyhogy azért teljes receptmegvonás egészen biztosan nem lesz. :) Bízom benne, hogy azért a ritkuló jelenlét ellenére sem pártoltok el tőlem. :)Első receptnek pedig egy finom téli levest hozok, A recept a Kifőztükben is megjelent korábban.Krémleves gyökérzöldségekbőlHozzávalók 4 személyre20 dkg sárgarépa20 dkg karalábé10 dkg póréhagyma10 dkg vöröshagyma10 dkg zellergumó5 dkg fehérrépa1 teáskanál édesköménymag3 evőkanál olívaolaj1 evőkanál frissen aprított petrezselyemzöldsóőrölt borsA zöldségeket megtisztítjuk, nagyobb kockákra vágjuk, és kb. 5 percig pirítjuk 2 evőkanálnyi olívaolajon. Hozzáadjuk a mozsárban megtört édesköménymagot, még 1 percig sütjük, majd felöntjük vízzel úgy, hogy ujjnyi magasan ellepje a zöldségeket. Sózzuk, borsozzuk. Forrástól számítva 15-20 percig főzzük a levest, és botmixerrel pürésítjük. Tálaláskor a tetejére csorgatjuk a petrezselyemmel elvegyített, megmaradt olívaolajat.CH tartalom:13 g/főKalóriatartalom: 107 kcal/fő