Szaloncukor házilag

  • 2016.12.19.
  • 5

Na ez az a recept, ami már két éve készült de persze tavaly karácsonykor nem volt időm feltölteni. Ezért két éve ott lapul a feltöltésre váró anyagok között és majdnem megint ott ragadt. De most gyorsan felrakom, két receptet egy posztban, hátha még kedvetek van kreatívkodni. Én mondjuk karácsony előtti este készítettem el őket, úgyhogy még nincs késő nekilátni :) Főleg, hogy a gesztenyés elég gyorsan romlandó.Kókuszos és gesztenyés szaloncukorKókuszos szaloncukorHozzávalók 30-36 darabhoz10 dkg kókuszliszt10 dkg kókuszreszelék2 dl kókusztejszín8 dkg nyírfacukor3 dkg kókuszvaj15-20 dkg diabetikus étcsokoládé (legalább 70% kakaótartalmú)1 evőkanál olívaolajA kókusztejszínt elvegyítjük a kókuszvajjal és nyírfacukorral, addig melegítjük, amíg a cukor felolvad. Hozzáadjuk a kókuszreszeléket és kókuszlisztet, alalposan összedolgozzuk. Hagyjuk kihűlni, szaloncukrokat formázunk, majd megmártjuk az olívaolajjal elvegyített, olvasztott étcsokoládéban. Hűtőben hagyjuk megdermedni.CH tartalom: 4 g CH/dbKalóriatartalom: 75 kcal/db32 darab esetén Gesztenyés szaloncukorHozzávalók 24 db-hoz25 dkg natúr darált gesztenye4 dkg nyírfaporcukor3 dkg cukrozatlan kakaópor2,5 dkg olvasztott vaj1 narancs reszelt héja1-2 evőkanál frissen facsart narancsléa forgatáshoz:kakaópor vagy olvasztott étcsokoládéA kiolvasztott gesztenyét összedolgozzuk a többi hozzávalóval. A masszából szaloncukrokat formázunk, majd megforgatjuk kakaóporban, vagy megmártjuk olvasztott étcsokoládéban.CH tartalom: 5 g CH/dbKalóriatartalom: 36 kcal/db