Tavasz a tányéron

  • 2016.06.03.
  • 5

Tudom-tudom, most már június van és gyakorlatilag nyár. De elmaradtam ezzel a recepttel, viszont mivel még mindig finom friss retket lehet kapni a piacon, ezért vétek lenne ezt a receptet eltenni jövő tavaszig. Egy tányérnyi tavasz. Bár, igazából lehetne nyár is. :)A recept a Kifőztükben is megjelent és Bioháló csírával készült. Tavaszi vegyes saláta csírávalHozzávalók 4 személyre1 fejes saláta10 dkg retek10 dkg (sárga) koktélparadicsom10 dkg uborka3-5 dkg csírakavalkád 1 evőkanál tökmagaz öntethez:1 dl natúr joghurt1 evőkanál frissen aprított snidlingsóA salátát csíkokra metéljük, a retket és az uborkát egészen vékonyan felkarikázzuk, a paradicsomot cikkekre vágjuk. Az öntet hozzávalóit összekeverjük.Nagyobb tálon eloszlatjuk a salátát, erre szórjuk a többi zöldséget. Meglocsoljuk az öntettel, és tökmaggal, valamint csírával megszórva tálaljuk.CH tartalom: 3,7 g CH/főKalóriatartalom:47 kcal/fő