Elfáradtam

  • 2016.05.10.
  • 9

Elfáradtam. Egy kicsit. Majd kipihenem magam. Addig főzne nekem valaki?? Én megyek inkább aludni. ;)De az álmodozást félre téve, ez egy expressz elkészíthető recept, és nagy kedvencem. Igazi nyári ízek, és egyébként télen is könnyen előállítható, hisz aszalt paradicsom kerül bele a friss helyett.A recept a Kifőztük online gasztromagazinban is megjelent. Aszalt paradicsomos, teljes kiőrlésű penne

Hozzávalók 4 személyre- 25 dkg teljes kiőrlésű penne- 2 dl tejszín- 1/2 fej vöröshagyma- 1 gerezd fokhagyma- 3 dkg aszalt paradicsom- 1 evőkanál frissen aprított bazsalikom és oregánó vegyesen- só- őrölt bors- (olíva)olaja tálaláshoz:- frissen aprított bazsalikom és oregánó vegyesenA tésztát lobogó, sós vízben megfőzzük, a főzőléből 1-2 merőkanálnyit félreteszünk. A hagymákat megpucoljuk, felaprítjuk, kevés olajon megsütjük, hozzáadjuk a nagyobb darabokra vágott aszalt paradicsomot. Pár perc után felöntjük a tészta főzőlevével, majd ha nagyjából elfőtt, beletesszük a tejszínt. Pár percig főzzük, amíg elkezd sűrűsödni. Fűszerezzük, majd botmixerrel pürésítjük (ha túl sűrű, adunk még hozzá a főzőléből). Tálalás előtt beleforgatjuk a tésztát. Friss zöld fűszerekkel megszórva tálaljuk.Kalóriatartalom: 402 kcal/főCH tartalom: 52 g CH/fő