Hétvégére várva

  • 2016.03.09.
  • 1

Az utóbbi hetekben nem járok élen a főzőcskézésben, így csak vágyakozva nézegetem a régi recepteket és szakácskönyveket. :) De már megmentőként várom a hosszú hétvégét, az elkövetkező pár nap szabad perceiben egészen biztosan az lesz a tervem, hogy körbebástyázom magam receptekkel, ihletődöm és menüt tervezek. :)Amíg azonban kitalálom, milyen finomságot készítsek a hétvégén, hozok egy nagyon finom rakott lazac receptet. Az előnye ennek a receptnek, hogy nem kell hozzá olyan sok lazac, tehát nem olyan drága, mintha szeletben sütve készítenénk.
A recept a Kifőztükben is megjelent és a kedvenc Berghoff sütőtálamban sütöttem. :)Rakott lazacHozzávalók 2 személyre40 dkg burgonya (tisztítva mérve)20 dkg lazacfilé (bőre nélkül)1 közepes vöröshagyma1 dl tej1 dl tejszín1 tojás1 teáskanál mustármag1 kávéskanál kakukkfűsóőrölt borsvajA halat vékony szeletekre vágjuk, a burgonyát és a vöröshagymát vékonyan felkarikázzuk. A tűzálló tálat kivajazzuk, az aljára egy réteg krumplit teszünk, sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel fűszerezzük. Ráhelyezzük a halszeletek és a vöröshagyma felét, ismét fűszerezzük, majd így rétegezzük tovább; a tetejére burgonya kerüljön. Ráöntjük a tejszínnel és tojással elvegyített tejet. 160 fokra előmelegített, légkeveréses sütőben 50 percig sütjük.Tipp: a mártáshoz keverhetünk kevés reszelt sajtot is.CH tartalom: 45 g CH/főKalóriatartalom:486 kcal/fő