Újratervezve

  • 2014.09.13.
  • 4

Rég volt ilyen nyugodt szombatunk. Pedig egész nap akadt tennivaló, de az elmúlt hetekben végre sikerült azt a rengeteg lemaradást behozni, hogy most már csak az aktuális, adott heti feladatok és főzőcskézés marad.Bár alapvetően nem vagyok az a típus, aki sokat tervezget, mégis az utóbbi időbe igyekszem egyre jobban előre beütemezni a hetet. Épp ezért péntek este nekiláttam, hogy megtervezzem, mit is fogok ma főzni, hogy ne vállaljam túl magam. Mert ez utóbbi gyakran előfordul. :) Egy aszalt paradicsomos tésztát terveztem, amiben van friss paradicsom is, mert ezt könnyen és gyorsan el lehet készíteni. Ez azonban felborult, amikor a boltban a hűtőpultből rámkacsintott a pisztráng, és mivel állandó szívfájdalmam, hogy kevés halat eszünk, nem volt más választásom: a pisztráng jött velem haza. Így viszont tervezhettem újra az egész ebédet persze. :)Azt hiszem, nem bántuk meg a módosítást. :)Paradicsommal és kakukkfűvel sült pisztráng, fenyőmagos-bazsalikomos rizzsel (2 személyre)- 2 kisebb pisztráng (kb. 50 dkg)- 4-6 ág kakukkfű- 1/2 citrom- 25 dkg koktélparadicsom (én sárgát és pirosat vegyesen használtam)- 10 dkg basmati rizs- 15 g fenyőmag- 2 ek friss bazsalikom- olívaolaj- só, borsA pisztrángot megmossuk,szárazra töröljük, alaposan sózzuk és borsozzuk. A hasába félbevágott citromkarikákat és kakukkfű ágakat teszünk. Olajjal kikent tűzálló tálba tesszük, köré dobáljuk a koktélparadicsomot, meglocsoljuk kevés olajjal. 200 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük.Közben elkészítjük a rizst: egy vastag aljú fazékban kevés olajon egy percig pirítjuk, majd felöntjük a térfogatához képest kétszeres mennyiségű vízzel. Lefedve, alacsony lángon kb 15 perc alatt megpároljuk a rizst, amíg minden folyadékot magába szív. Közben a fenyőmagot száraz serpenyőben megpirítjuk. A rizst tálalás előtt elkeverjük a fenyőmaggal és a bazsalikommal.CH tartalom: 43 CH/dagKalóriatartalom: 466 kcal/adag