Mi jár a fejekben?
- 2013.06.24.
- 3
A fogorvosi székben ülve mindig rádöbbenek, hogy megvannak a magam fogászati szokásai. Hogy ülök a székben, hogy szorongatom a saját kezemet, és, hogy próbálom csukott szemmel elterelni a gondolataimat a fúró visító hangjáról. Ilyenkor mindig eszembe jut: másoknak vajon mi a taktikájuk? Mire gondolnak? Mivel terelik el a figyelmüket arról a nem minden áron fájdalmas, ámde értelemszerűen elég kellemetlen eljárásról, amin ilyenkor átesünk. Kíváncsi lennék rá, bár lehet, csak nekem vannak mindig ilyen keresztkérdéseim. :)Én minden esetre a mai napon azon morfondíroztam, hogy milyen receptet töltsek fel a sok várakozóból. Bevallom, nem éppen a legpraktikusabb ételek képeit vizualizálni magunk előtt, miközben épp fúrják a fogunkat, de hát nekem ez jutott. :)A blognak pedig egy jóféle zöldséges kuszkusz. Férfiemberek kedvéért hússal természetesen, de hús nélkül is remek fogás. :)Csirkés-zöldborsós-csicseriborsós kuszkusz- 20 dkg friss zsenge zöldborsó- 1 konzerv csicseriborsó (40 dkg)- 12 dkg kuszkusz- 50 dkg csirkemellfilé- 1csokor petrezselyem- só, borsA kuszkuszt dupla mennyiségű forró vízzel (+só) leöntjük és lefedve 10 percig állni hagyjuk. A zöldborsót lobogó sós vízben megfőzzük (kb 5 perc), hideg vízzelleöblítjük. A csicseriborsóról leöntjük a levét és alaposan átmossuk. A csirkemellet falatnyi csíkokra vágjuk, besózzuk, borsozzuk, majd kevésolívaolajon megsütjük. Ha a kuszkusz elkészült, összekeverjük a zöldborsósval, csicserivel, hússal és a finomra aprított petrezselyemmel. Langyosan vagy forrón tálaljuk.CH tartalom: 1 adag 42 g lassú CH-t tartalmaz.