Régi-új recept

  • 2013.04.24.
  • 1

Az utóbbi időben borzasztóan elhanyagoltam a blogot. Többször hittem már, hogy na, majd mostantól, majd biztos lesz kicsit több időm... Egyelőre azonban még nem sikerült megtalálni ezt a fajta egyensúlyt, amit néha sztoikus nyugalommal, néha kisebb dührohamokkal kezelek.Ma az utóbbi esete áll fenn, ami nem tudom, hogy a melegfrontnak, a holnapi teliholdnak, vagy szimplán az állandó túlterheltségnek köszönhető-e. Minden esetre nagy hőbörögésemben úgy döntöttem, hogy írok egy blogbejegyzést. No nem a dühről, bár eddig eléggé úgy tűnik, hanem inkább egy finom édességről.A legrosszabb amúgy, hogy látom, napról-napra egyre többen olvassák a blogomat, annak ellenére is, hogy nincsenek új receptek, és egy hihetetlenül jól esik. Épp ezért sokszor már azért érzem rosszul magam, hogy a sok érdeklődő, olvasó nem kap semmi újat.Pedig azért főzök-főzögetek, még ha nem is a korábbi intenzitással. Csak hát, a fényképezőgépig meg a laptopig már ritkán jutok el.Nade most, a gyorsaság kedvéért egy régi-új recept. Méghozzá történetesen a második, ami a blogra felkerült. És még mindig egy nagy kedvenc, bár ezúttal reformizáltam. Hihetetlen, hogy lassan már két éve, hogy elindítottam a blogot. Amennyire hezitáltam akkor, annyira látom már, hogy milyen jól döntöttem a blog elindításával. :)Villányi almatortaA recept az eredeti szerint készült, az alábbi kiegészítésekkel:- cukor helyett nyírfacukrot használtam- sima fehér liszt helyett fehér tönkölylisztet használtam (vendégek jöttek, nem akartam teljes kiőrlésűvel keverni)- az alma pucolt állapotában 30 dkg volt- 35 g mandula került a tetejéreCH tartalom: 20 szelet esetén 1 szelet 15,6 g CH (ebből 1 g gyors CH), 16 szelet esetén 1 szelet 19,5 g CH-t tartalmaz.