Csicseriborsóból salátát

  • 2013.01.06.
  • 0

A hétvégén vendégjárás volt nálunk, így a tegnapi napom főként a sütésről és főzésről szólt. Bár volt némi küzdelmem egy kelni nem akaró kelt tésztával, de a végén csak én nyertem. Nem állítanám, hogy életem legjobb sajtos rúdját produkáltam, de a pálinka mellé azért jól csúszott. :)Készült több olyan fogás is, amiket kimondottan büszkén fogok közzétenni a blogon, viszont van egy, aminek annyira megörültem, hogy ezzel kezdem a sort ma.Már régóta szemezek a recepttel, csak én balek mindig megkérdeztem az Uramat, hogy lehet-e csicseriborsó vacsorára. És általában nem csicseriborsóevő hangulatban kaptam el. :) Most azonban szerencsém volt és vacsorára elkészítettem ezt a salátát és mondhatom, jól jártunk. Eleinte kicsit féltem, hogy száraz lesz, de az öntet és a sok paradicsom miatt egyáltalán nem volt az. A receptet amúgy az Ínyenc magazin egy korábbi számában találtam. Természetesen néhány dolgot módosítottam rajta, de a lényeg ugyanaz. :)Paradicsomos-mozzarellás csicseriborsó saláta- 1 konzerv csicseriborsó (400 g)- 1 kisebb fej lilahagyma (50 g)- 200 g koktélparadicsom- 100 g mozzarella- 1 ek frissen aprított snidling- 1 tk fehérborecet- 2 tk vörös pesto- 3 ek olívaolaj- 2 tk citromléA csicseriborsóról leöntjük a levét és alaposan leöblítjük. A lilahagymát egészen vékonyan felkarikázzuk. A koktélparadicsomot félbe/negyedbe vágjuk, a mozzarellát felkockázzuk. Az öntet hozzávalóit kevés sóval és borssal összekeverjük. Majd az egészet egy nagyobb tálban összeforgatjuk.Két főre elosztva egy termetes adag saláta,
4 fő esetén előételnek jó, pitakenyérrel vagy tortillával kínálva.CH tartalom: 4 fő esetén 1 adag 16 g lassú CH-t tartalmaz, 2 fő esetén 32 g CH-t.Forrás: Ínyenc magazin