Krumpligombóc leves– a nagyi is így készítette
- 2021.03.01.
- 4
Néha bizony a takarékosság is szempont... főleg a hónap végén, amikor még odébb van az újabb fizetés. Ilyenkor kell a nagymamaáink trükkjeihez, receptjeihez visszamenni, akik elég sötét időket éltek át, de még a legnehezebb napokban is etetniük kellett a családot. istennek hála mi nem élünk át sötét és nehéz napokat, csak túlköltekezünk néha. Viszont mindig van itthon zöldség és burgonya. ennyi már elég is ehhez a leveshez.
Krumpligombóc leves
Hozzávalók 4 személyre: 2 evőkanál olaj, 1 fej hagyma, 2 szál sárgarépa, 1 teáskanál pirospaprika, só, 4 közepes méretű burgonya, só, bors, 1 tojás, 5 dkg liszt, 2 dkg vaj. Elkészítése: 1. A burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk és bő sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, levét félretesszük a leveshez. 2. A megtisztított hagymát belereszeljük a felhevített olajba és megpároljuk. 3. Hozzáadjuk a pirospaprikát. 4. Felöntjük a krumpli főzőlevének felével, beletesszük a megtisztított, apróra vágott sárgarépát és 20 percig főzzük, majd hozzáadjuk a megmaradt leszűrt levet is. 5. A kihúlt burgonyátösszetörjük, hozzáadjuk a lisztet, sót, borsot, a tojást és a vajat, majd alaposan összegyúrjuk. 6. Diónyi gombócokat formázunk a masszából és beletesszük a levesbe. 20 percig főzzük