Zöld tócsni

  • 2021.01.10.
  • 7


A tócsnit mindenki szereti. Elkészítésével csak az jelenthet problémát, hogy olajban sütjük ki, ezt nem mindenki tartja egészségesnek. Nos, ők se kell lemondjanak erről a finomságról, hiszen elkészíthetjük sütőben is. Egy kicsit másabb lesz, de így is nagyon finom. Miután kisült, tetszés szerint darabolhatjuk, akár formára is szaggathatjuk.Zöld tócsni
Hozzávalók 2 személyre: 2közepes méretű burgonya, 2 szál sárgarépa, fél zsenge karalábé, 1 csokor zöldkapor, 2 evőkanál liszt 1 tojás, só. Elkészítése: 1. A zöldségeket meghámozzuk, megmossuk. 2. A legnagyobb lyukú reszelőn mindent lereszelünk. 3. Megsózzuk, hagyjuk legalább egy órán át pihenni, majd kiszorítjuk belőle a vizet. 4. Hozzáadjuk a lisztet, tojást, kaprot. 5. Alaposan összedolgozzuk. 6. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és magas hőfokon 35 perc alatt megsütjük.