Rozmaringos sertésszűz

  • 2021.01.12.
  • 8


Egy egyszerű, de tökéletes sült mindig örömet okoz, pláne akkor, ha hamarabb elkészül, mint a köret. Az már csak rajtunk múlik, hogy feledhetetlen legyen.Rozmaringos sertésszűz Hozzávalók 4 személyre: 80
dkg sertésszűz, 5 dkg vaj, 4 rozmaringág, 1 teáskanál
só, 1 teáskanál bors, 1 teáskanál pirospaprika. Elkészítése: A húst ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. A sót, a borsot és a pirospaprikát egy tálban összekeverjük, majd gazdagon megszórjuk a keverékkel a hússzeletek mindkét oldalát. Egy jó nagy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, majd belefektetjük a hússzeleteket, közéjük dobjuk a rozmaringágakat és gyakran rázogatva a hússzeletek mindkét oldalát 2-3percig sütjük. Natúr burgonyával tálaljuk.