Paradicsomkrémleves csülökhússal – ettől a pasik sem paráznak!

  • 2021.01.09.
  • 6


Valljuk be a krémlevesek nem tartoznak a férfiak kedvencei közé. De ez a változat az ő tetszésüket is elnyeri, hiszen tele van finom főtt, sült csülökkel, ráaadásul a csülök főzőlevével készül, alig 15 perc alatt.Paradicsomkrémleves csülökhússal – ettől a pasik sem paráznak!
Hozzávalók 2 szeméyre: 2 evőkanál olaj, 2 evőkanál liszt, 3 dl paradicsomlé, só, bors, 1 teáskanál szárított, morzsolt bazsalikom, 2 cikk fokhagyma, 1 l csülökalaplé, 30 dkg főtt csülök. Elkészítése: Az olajat felforrósítjuk, majd beleszórjuk a lisztet és zsemleszínűre pirítjuk. Felöntjük az alaplé felével, állandóan kevergetve krémesre forraljuk, majd beleöntjük a paradicsomlevet, sóval, borssal, bazsalikommal, zúzott fokhagymával íízesítjük és jól összeforraljuk. Közben nem feledkezünk meg a gyakori kavargatásról, amihez vélszerű kézi habverőt használni. Tálaláskor a tányér aljára halmozzuk az apróra darabolt húst, erre merjük rá a forró levest.