Petrezselyem- krémleves

  • 2020.12.21.
  • 6


Jócskán benne járunk a télben, nemárt folytatni a vitaminraktáraink feltöltését. Forduljunk ahhoz a zöld növényhez ez ügyben, amely minden konyhakertben megtalálható és a konyhánkban is gyakori vendég: a petrezselyemzöldhöz.Amellett, hogy kiváló ízesítője a hazai konyha ételeinek, rendkívül egészséges is. Véd a ráktól, csökkenti a gyulladásokat, fiatalít, erősíti a csontokat, segíti az emésztést, frissíti a lehelletet, gyógyítja a húgyuti fertőzéseket és a benne lévő folsav óvja a szívet. Legjobb nyersen fogyasztani, vagy közvetlenül a főzési idő lejárta előtt az ételhez adni. Miért ne lehetne azonban egy ízletes krémleves fő eleme?Petrezselyem- krémleves
Hozzávalók 2 személyre: 2 krumpli, 1 zöldségleveskocka, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 dl tejföl. Elkészítése: 1. A krumplit meghámozzuk. 2. A leveskockával együtt fazékba tesszük és annyi vízzel öntjük fel, hogy ellepje, majd puhára főzzük. 3. A petrezselyemzöldet megmossuk és apróra vágjuk. 4. Beletesszük a levesbe és pár percig forraljuk. 5. Botmixerrel pürésítjük. 6. Beletesszük a tejfölt és állandóan kavargatva újraforraljuk.