Eperkrémes-lime-os torta

  • 2016.03.15.
  • 0

A Kifőztük magazin márciusi számába készítettem ezt a tortát, ami – a magazin 6. szülinapjának alkalmából – sok-sok ízletes torta receptet tartalmaz.
A szülinapi szám formai megújulást is hozott, aminek köszönhetően a fényképek mostantól sokkal nagyobb hangsúlyt kapnak, és néhány recept az elkészítést segítő, fázisfotót is tartalmaz. Érdemes átlapozni, szerintem szuper lett :)!A szülinap alkalmából egy egyszerű, de kicsit különlegesebb receptre gondoltam, ezért a szokásos eperkrémes tortám tésztáját egy kevés macha teaporral színezem meg, és máris mutatósabb lett a végeredmény.
A torta tetejét az ehhez színben passzoló, lime szeletekkel díszítem. Hozzávalók:(20 cm-es tortaformához)- A tésztához:
5 dkg kukoricaliszt
25 dkg liszt
2 ½ teáskanál sütőpor
10 dkg szobahőmérsékletű vaj
2 lime reszelt héja
20 dk g porcukor
4 egész tojás
1 dl tej
1 dl lime leve
1 dkg macha teapor
10 dkg szobahőmérsékletű vaj- A krémhez:
25 dkg mascarpone
15 dkg fagyasztott eper + 2 evőkanál porcukor
15 dkg porcukor
lime a díszítéshezElkészítés:A vajat a porcukorral habosra verjük kézi robotgéppel, hozzáadjuk a reszelt lime héjat, majd egyenként a tojásokat is beleverjük. Pár perc alatt összedolgozzuk, a lime levet is beleöntjük. A száraz hozzávalókat és a tejet is fokozatosan hozzáadagoljuk, végül macha teaporral színezzük.A tésztát egy kivajazott, kilisztezett, 20 cm átmérőjű tortaformába öntjük, 180 fokosra előmelegített sütőben kb. 60 percig sütjük.A krémhez kiolvasztjuk a fagyasztott epret, és 2 evőkanál cukorral félre rakjuk.A vajat a porcukorral habosra verjük robotgéppel, a mascarponét is belekeverjük.Az epret összeturmixoljuk, és a mascarponés krémhez öntjük, jól elkeverjük.A kihűlt tésztát kettévágjuk, a közepét és a tetejét/oldalát megkenjük az epres-mascarponés krémmel, a tetejét lime karikákkal díszítjük.