Fetával töltött csirkemell

  • 2013.02.23.
  • 1








Viszonylag gyakran sütök fetával töltött csirkemellet, mert
egyszerű, gyors, és csak néhány hozzávalót igényel. Jó választás a rohanó mindennapokra.


Köretnek a legújabb nagy kedvencünket, a
Hasselback burgonyát
készítettem el hozzá. Ez egy sütőben, héjában sült krumpli sűrűn beirdalva, fokhagymával és fűszerekkel megtűzdelve, bármilyen húsétel mellé mutatós
kísérő.


Hozzávalók:
4 csirkemellfilé
3/4 bögre feta sajt
2 ek.
olívaolaj
1 tk.
szárított
oregánó
bors

1 ek. citromlé
3/4 bögre csirkehúsleves alaplé
(készülhet egy 1/3 leveskockából is)
1 tk. vaj

Elkészítés:

A csirkemellek közepébe éles késsel egy zsebet vágok, óvatosan, hogy sehol se szúrjam ki a húst.

A fetát az oregánóval összetöröm, egy kis borsot is szórok hozzá.


A húsokat sóval, borssal befűszerezem, megtöltöm a fetával. A csirkemell zsebeket hústűvel vagy fogvájóval lezárom.

Egy serpenyőben
olívaolajat
melegítek, beleteszem a húsokat, és közepesen magas hőfokon mindkét oldalukat 6-7 perc alatt aranybarnára
pirítom. Sülés közben a csirkemellekhez nem szabad nyúlni, mert hajlamosak leragadni.

Pirítás
után a serpenyőt lefedem és közepes hőfokon további 5-8 perc alatt megpárolom, majd egy tányérra szedem az elkészült húsokat.

A serpenyőben leragadt pörzsanyagot felengedem a vajjal, a csirkehúsleves alaplével és hozzáadom a citromlevet is. Pár perc alatt jól összeforralom az egészet, végül az elkészült szószt a csirkemellekre öntöm.