Almás-diós rukkolasaláta

  • 2017.03.03.
  • 4

Egy klasszikus rukkola saláta receptet hoztam most, almával, dióval, kéksajttal kombinálva, házi készítésű salátaöntettel meglocsolva. A saláta valószínűleg senkinek sem újdonság, inkább a dresszing az, amit szeretnék megosztani veletek, mert nálunk nagyon bevált. Ízletes és praktikus, mert hetekig eláll a hűtőben, és kéznél van, ha csak egy gyors salátára van időm, ezért elég gyakran készítem vacsorára.Nyáron, friss fűszerekkel ízesítve az igazi.A recept a Kifőztük magazinban is megjelent.
Hozzávalók:- Az öntethez:
2-3 gerezd fokhagyma apróra vágva
2 teáskanál dijoni mustár
2-3 teáskanál méz
2-3 löttyintésnyi tabasco
1 maréknyi friss bazsalikom
1 evőkanál friss vagy 1 teáskanál szárított oregánó vagy majoránna
2 evőkanál borecet
1,5 dl olívaolaj

frissen őrölt bors- A salátához:
rukkola
alma
koktélparadicsom
lila hagyma
kék- vagy kecskesajt
dióElkészítés: Az öntethez befőttesüvegbe mérjük az összes hozzávalót, majd lefedve az egészet jól összerázzuk.A rukkolához adjuk a felvágott almát, lila hagymát és koktélparadicsomot, az öntettel ízlés szerint meglocsoljuk. A salátát tányérra halmozzuk, a feldarabolt sajttal és dióval megszórva tálaljuk.