Pizzatésztás puffancsok mustáros sajtszósszal

  • 2020.06.03.
  • 8

Az interneten barangolva feltévedtem az egyik kedvenc főzős oldalamra, ahol találkoztam ezzel a recepttel. Hamar megragadta a fantáziámat és otthon el is készítettük a leányzóval.Hozzávalók, amiket használtam:Pizzatésztához:50 dkg liszt2 dkg élesztő (friss)csipet cukorkb. 0,5 dl tej1 kk sókb. 1,5 dl langyos víz0,5 dl olajvalamint a vízbe kell 2 ek szódabirkarbónaA lisztet egy tálban öntöttem. A közepén készítettem egy vájatot, amibe beleöntöttem a tejet. Belemorzsoltam az élesztőt, hozzáadtam a cukrot, majd az olajat és a vizet, sót is. Jól összegyúrtam. A folyadék mennyiségre azért írtam kb. értéket, mert nem szoktam mérni. Nálam a pizzatészta fő mércéje, hogy dagasztásnál ne ragadjon a kezemre. Konyharuhával letakartam és félretettem piheni a legalább egy fél órára.Miután a tészta jól megkelt apró golyókat formáztam belőle. Egy nagyobb lábasban feltettem vizet melegedni, amibe miután felforrt két evőkanálnyi szódabirkarbónát tettem. Ebbe a vízbe potyogtattam a golyókat fél percre, majd sütőpapírral bélelt tepsire szedtem ki őket.
Ezután mentek a 180 fokos légkeveréses sütőbe kb. 10-12 percre sülni, amíg szép aranybarna színük lett.Most mustáros sajtszósz:Amit úgy készítettem el, hogy kevés liszttel rántást készítettem, amit felöntöttem kb. 2-3 dl tejjel és került bele 2-3 evőkanál mustár, némi bors és egy nagyobb mennyiségű reszelt sajt.
A kisült pizza puffancsokat még melegen mártogattuk a szószba, de finom volt már kihűlt állapotában is.