Mac and cheese

  • 2020.10.29.
  • 3

Nimród mostanában youtube-os főzős videókkal bombáz, hogy Anya...ezt meg ezt főzzük meg. Ez is egy ilyen alkalom szüleménye! Mivel nagyon szeretjük a sajtos tésztát, így nem volt kérdéses, hogy ezt is ki fogjuk próbálni. Igazi sajtos tészta, amerikai módra! :)) Mindenkinek nagyon ízlett, így biztos, hogy másokor is el fogom készíteni, próbáljátok ki! :))Hozzávalók 3-4 személyre:30 dkg szarvacska2,5 dl tej20 dkg vörös cheddar vagy red leicester sajt ( Lidl)5 dkg vaj vagy margarinsó, bors ízlés szerintcsipetnyi szerecsendió ( elhagyható)2 csapott evőkanál liszt és pici tej a habaráshozA tésztát bő, enyhén sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük.Közben elkészítjük a sajtszószt. Egy közepes méretű edényben megmelegítjük a tejet, beletesszük a vajat, majd a reszelt sajtot.A sajt eleve elég sós, így csak kicsit sózzuk meg, a végén még adhatunk hozzá. Ízlés szerint megszórjuk borssal, szerecsendióval, majd kis lángon addig kevergetjük, míg a sajt teljesen felolvad a tejben.
A lisztet kevés tejben csomómentesre keverjük és ezzel sűrítjük be a mártást. Egyet rottyantunk rajta és készen is van. Ha szükséges, utánaízesítünk. Én egy pici borst tekertem még rá.Egy tálba szedjük a tésztát, ráborítjuk a mártást, összekeverjük és tálalhatjuk is.
Jó étvágyat kívánok!

Címkék

Sajtos Tészták