Barna sörben pácolt tarja, tepsis burgonyával

  • 2020.07.21.
  • 9

Hozzávalók:6-7 szelet sertéstarja ( kb. 1 kg)1,5 dl barna sörsó, bors, pirospaprika4 gerezd fokhagymacsipetnyi majorannacsipetnyi Cayenne
bors
vagy őrölt csili (opcionális)1 evőkanál méz
1 kiskanál mustár2-3 evőkanál olajpár szem burgonya, tepsimérettől függően, nálam 4 közepes volt1 vöröshagymaA tarját kb. 1 cm-es szeletekre vágjuk, enyhén kiklopfoljuk. Beletesszük egy mélyebb tálba, bedörzsöljük a fűszerekkel, hozzáadjuk a mézt, mustárt, olajat és a sört is, jól átkeverjük. Beletesszük a
vastagabb karikákra vágott hagymát is.
Fóliával letakarva egy éjszakára a hűtőbe tesszük, de minimum 3 órára.A bepácolt szeleteket egy nagy tepsibe rendezgetjük, ráöntjük a páclét a hagymakarikákkal és mellé sorakoztatjuk a megpucolt, félbe, negyedbe vágott burgonyát.Alufóliával letakarva 200 fokon kb. 1 óráig sütjük, légkeveréses módban. Ha a húsi már puha, levesszük a fóliát és további kb 20-25 percig sütjük, egyszer megfordítjuk. Ha szép piros, enyhén ropogós készen van! :) Vigyázzunk, hogy ne süssük túl, mert akkor kiszárad.
Két nap múlva, a maradékot egy serpenyőben chilis mézes fűszerkeverékkel pár evőkanál olajon újrapirítottam....:))