Tojáslikőrös muffin

  • 2020.09.01.
  • 9


Ezt a sütit ismét Csenger sütötte! Én ritkán készítettem muffint, nem tartozik a kedvenceim közé, de a tojáslikőrös, krémes változat isteni finom volt. :)
Ezután felteszem a jól sikerült receptjeit, a jobb oldali sávon külön címszó alatt megtaláljátok majd a süteményeket, amiket ő készített.
Hozzávalók 12 db-hoz:tojás20 dkg vaj22 dkg cukor25 dkg liszt6 cl tojáslikőrcsipetnyi sóA krém hozzávalói:3 cl tojáslikőr2 dl habtejszín (nálam Hulala)1 csomag vaníliás cukorVaj és liszt a muffin tepsi kikenéséhez.A sütőt melegítsük 175 fokra, a muffin tepsit kenjük ki vajjal
és szórjuk meg liszttel.A tojásokat válasszuk ketté, a fehérjét verjük kemény habbá és felhasználásig tegyük a hűtőbe.A vajat mikróban vagy egy kis edényben a gáztűzhelyen olvasszuk fel. A tojássárgát keverjük habosra a cukorral, adjuk hozzá a tojáslikőrt, sót is. Kanalanként keverjük hozzá a lisztet is, majd adjuk hozzá az olvasztott vajat. Végül laza mozdulatokkal forgassuk bele a felvert tojáshabot is.
A tésztát kanalazzuk a forma mélyedéseibe és tegyük az előmelegített sütőbe. 20-22 perc alatt süssük aranybarnára.
Rácsra téve hagyjuk kihűlni.A krémhez adjuk hozzá a tojáslikőrt a habtejszínhez, keverjük bele a vaníliás cukrot, majd gépi habverővel verjük keményre.A kihűlt muffinokat vágjuk félbe és kanalazzunk mindegyikbe
egy-egy adag habot.