Nutellás erdei gyümölcsös torta mandulával

  • 2020.10.10.
  • 4


Tegnap délután édességért könyörögtek a gyerekeim, így gyorsan összedobtam ezt a gyümölcsös, pudingos piskótát. Aszerint alakult a töltelék, ami éppen itthon volt. :))Hozzávalók:
4 tojás5 evőkanál liszt5 evőkanál cukorkb. 20 dkg fagyasztott erdei gyümölcs mixkét evőkanálnyi hántolt, szeletelt mandula2 dl Hulala tejszín1 vaníliás pudingpor4 evőkanál cukor4 dl tej10 dkg vaj vagy margarin3 evőkanál nutella3 evőkanál lekvár (nálam bourbonos cseresznyés lekvár)Először elkészítjük a piskótát. A tojásokat ketté választjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A tojássárgát a cukorral szintén habosra keverjük, majd óvatosan
a két krémet összekeverjük. Kanalanként hozzászitáljuk a lisztet és egy fakanállal, laza mozdulattokkal elkeverjük.Egy kapcsos tortaformát kibélelünk
sütőpapírral, az oldalát is, majd beletesszük a tésztát, vigyázva arra, hogy minél kevesebbet rázogassuk.180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 20-25 perc alatt megsütjük. Légkeveréses módban. Rácsra téve hagyjuk kihűlni, majd vágjuk ketté.
Míg hűl a piskóta, elkészítjük a krémet. A pudingport összekeverjük a cukorral és a tejjel, majd hagyományos módon megfőzzük a pudingot. Még melegen adagonként belekeverjük a vajat. Hagyjuk langyosra hűlni, időnként átkeverjük, hogy jó krémes állaga legyen.A Hulalát kemény habbá verjük.Összeállítjuk a tortát. Az alsó lapot megkenjük a lekvárral, erre jön a vaníliás krém fele. Megszórjuk a gyümölcs felével. A nutellából ide oda pöttyintgetünk, megszórjuk a mandula felével. Erre jön a Hulala krém fele.Rátesszük a második lapot, megkenjük a maradék vaníliás krémmel, majd a Hulalával. Megszórjuk a maradék gyümölcses, mandulával. Tálalásig a hűtőbe tesszük.