Fordított almás pite

  • 2020.04.01.
  • 5

Ez is egy első alkalmas süti, mostanában a bezártság miatt sok olyan receptet próbálok ki, amire eddig nem jutott időm. Annyira egyszerűen és gyorsan össze lehet rakni, hogy sajnálom, miért nem próbáltam ki korábban. Isteni finom, lágy a tésztája, az alja pedig.... ami eredetileg a teteje volt, ropogósra sül és ami csoda, hogy később is az marad. :) Azt hiszem ez lesz a család új kedvenc pitéje!
Hozzávalók:3 nagyobb pirosalma4 tojás20 dkg liszt15 dkg cukorkevés vaj a kenéshezőrölt fahéj1 tasak vaníliás cukorAz almákat meghámozzuk, a magházat eltávolítjuk és vékonyan felszeleteljük.Egy kapcsos tortaformát ( az enyém 26 cm-es) sütőpapírral kibélelünk, kivajazzuk, megszórjuk a vaníliás cukorral.Beleborítjuk az almát, megszórjuk fahéjjal.Az egész tojásokat a cukorral kézi robotgéppel habbá verjük, kb 6-7 perc, majd kanalanként beleszitáljuk a lisztet és óvatosan elkeverjük.A tésztát ráborítjuk az almára, egy villa segítségével enyhén megkeverjük, hogy az almák közé is jusson a tésztából.180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, alul felül sütés módban kb. 40-45 percig sütjük. Légkeveréssel pár perccel korábban készen van, tűpróbával ellenőrizzük, hogy biztosan megsült a belseje.
Rácsra téve hagyjuk kihűlni, a tortaforma karimáját amint tudjuk, levesszük.Ha már teljesen kihűlt, egy tányért helyezünk a pitére és átfordítjuk. Leszedjük
a sütőpapírt és az almás részt megszórjuk fahéjas porcukorral.