Bácskai rizses hús

  • 2020.06.18.
  • 0

Szeretjük a rizses ételeket, gyakran készítem ezt
is. Sokféle módon készíthető, én most borsót is tette bele.
A hús is variálható, pulyka vagy csirke combból is nagyon finom! A rizst most együtt főztem a husival, kevésbé bátrak csinálhatják úgy is,
hogy külön főzik meg a rizst és a végén keverik össze a pörkölttel.Hozzávalók:50 dkg sertéslapocka vagy sovány tarja2 nagy fej hagyma1 paprika1 paradicsom2 gerezd fokhagyma15 dkg borsó (nálam fagyasztott)só, bors, csipetnyi majoránna25 dkg rizs (nálam két zacskó előfőzött )Elkészítjük a pörkölt alapot. A hagymát kevés olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a kockákra vágott paradicsomot, paprikát, zúzott fokhagymát. Néhányszor átkeverjük, majd rádobjuk a felkockázott
husit is.Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk pirospaprikával és kevés majorannával. Felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi és fedő alatt majdnem puhára pároljuk.
Amikor a hús már csaknem puha, hozzáadjuk a zöldborsót is, tényleg pár perc elég neki. Az elfőtt vizet pótoljuk. Ha szükséges, utánaízesítünk. Én általában sózni szoktam, a rizs elég sokat felvesz.
Végül hozzákeverjük az előfőzött rizst, és takarékon további
7-8 percig, fedő alatt főzzük. Majd elzálrjuk a tüzet és hagyjuk még 10 percig állni, hogy
a rizsszemek magukba szívják a szaftot.

Végül az egészet lazán átkeverjük, savanyúsággal tálaljuk.