Ropogós sült császár káposztaágyon

  • 2020.09.27.
  • 7


Nagyon szeretjük az egybesülteket, most sült császár készült savanyú káposztaágyon. Nagyon egyszerű elkészíteni, egy jó nagy jénai tál szükséges hozzá és némi fűszer. Én most fokhagymás fűszersót használtam, pici örült pirospaprikával. Isteni lett! :))Hozzávalók:1,5 kg bőrős császár1 kg savanyú káposzta1 fej lilahagyma2 gerezd fokhagymafokhagymás fűszersó, vagy ízlés szerinti
két csipetnyi örölt pirospaprika1,5 dl sörA császárhús börös felét egy éles késsel átlósan beírdaljuk. Az egészet, az alját is jó alaposan bedörzsöljük a fűszersóval, pirosparikával. Legalább egy órán át hűtőben pihentetjük, de 2-3 óra lenne az ideális.A savanyúkáposztát egyszer átmossuk, majd beletesszük egy nagy jénai tálba. A tetejére szórjuk a karikákra vágott lilahagymát és két gerezd felszeletelt fokhagymát.A husit rátesszük a káposztára, ráöntjük a sört, majd lefedjük. 180 fokos előmelegített sütőben kb 2 órán át sütjük. Majd levesszük a tetejét és grill fokozaton kb. 20-25 percig ropogósra pirítjuk. Ha szükséges, pótoljuk a folyadékot, hogy a káposzta le ne égjen, nekem nem kellett.
Krumplipürével vagy héjában főtt krumplival tálaljuk!
Jó étvágyat kívánok!