Paprikás krumpli csipetkével

  • 2020.08.05.
  • 8

Hozzávalók:1 kg krumpli2 nagy fej hagyma1-1 paradicsom, paprika2 gerezd fokhagyma5 dkg szalonna
20 dkg füstölt kolbász, vagy ízlés szerinti3-4 szál virsli (nálam füstölt, Lidl)só, bors2 kiskanál pirospaprikakét csipetnyi őrölt
köménycsipetnyi majoránna2 babérlevél1 evőkanál zsír vagy olaja csipetkéhez 1 tojás és annyi liszt, amennyit felvesz (kb 120 g), sóA zsíron vagy olajon megpirítjuk a kis kockákra vágott szalonnát, majd rátesszük a felkockázott hagymát is. Üvegesre dinszteljük, majd beletesszük a zúzott fokhagymát is.Beletesszük a karikára vágott kolbászt, picit pirítjuk, majd hozzáadjuk a kis kockákra vágott paradicsomot, paprikát.Megszórjuk pirospaprikával, összekeverjük majd felöntjük kb 3 dl vízzel. Egy nagyobb burgonyát kis kockákra vágva szintén belekeverünk, ez majd jól szétfő mire az egész étel elkészül és ettől jó sűrű lesz a szaft.
Kb. 20 percig fedő alatt, takarékon pároljuk a zöldségeket. Ezalatt megpucoljuk és felkockázzuk a krumplit.
Amikor megpuhultak a zöldségek, hozzáadjuk a krumplit és felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint fűszerezzük köménnyel, majoránnával, beletesszük a babérlevelet is.Takarékon addig főzzük, míg a krumpli majdnem puha.Közben elkészítjük a csipetkét. A tojást összekeverjük a liszttel, ne felejtsük el megsózni. Akkor jó, ha kézzel jól gyúrható, nem ragacsos a tészta.
Végül kézzel beleszaggatjuk a csipetkét a forrásban levő paprikás krumpliba. Ha szükséges, pótoljuk az elfőtt vizet. Szaggatás közben keverjük át, mert a galuskák hajlamosak összeragadni.Megkeverjük, majd a felkarikázott virslit is hozzáadjuk.
Ezzel együtt kb. 5-6 percig főzzük.
Ha szükséges, a legvégén utána ízesítünk.Savanyúsággal, friss kenyérrel tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!

Címkék

Egytálétel