Fokhagymás sült oldalas, bőrős császár

  • 2020.10.22.
  • 2


Nagy kedvencünk a tepsis sült husi, jöhet bármilyen variációban. Gyönyörű, nem túl zsíros oldalast találtam a hentesnél, volt itthon pár szelet bőrős császár, azt is mellé pakoltam. A fűszerezést nem bonyolítottam, só, bors és sok fokhagyma. Szerintem isteni lett! Másnap friss kennyére kenve a fűszeres zsír, lilahagymával..jó kis reggelinek való! :)Hozzávalók:1 kg oldalas3-4 szelet bőrős császár5-6 gerezd fokhagymasó, bors1 dl barna sör2 evőkanál zsírAz oldalast a csontok mentén feldaraboljuk, majd alapossan bedörzsöljük a fokhagymával, sózzuk, ízlés szerint borsozzuk. Ugyanígy járunk el a császárral is. Ha van időnk rá, egy óráig pihentetjük.
Egy nagyobb tepsit kikenünk zsírral, egymás mellé rakosgatjuk a hús szeleteket, meglocsoljuk a sörrel és lefedjük alufóliával.
180 fokos előmelegített, lékgeveréses sütőben 1 óráig sütjük. Utána levesszük a fóliát és a ha van grill funkciónk 200 fokon kb. 20 perc alatt ropogósra pirítjuk, egyszer megfordítjuk. Ha nincs, akkor légkeveréses módban pirítjuk, de nem fordítjuk meg.
Pürével, savanyúsággal tálaljuk.

Címkék

Sültek Húsok