Gyrostál

  • 2020.11.27.
  • 0

Imádjuk a gyrost, gyakran ugrunk le a gárdonyi gyrososhoz, ahol szerintem az ország egyik legfinomabb gyrosát készítik. Itthon persze nem tudok pont olyat produkálni, de igyekszem. :)) Most
nem pitát sütöttem, hanem hasábkrumplival, tányéron tálaltam. A husi a megmaradt sültcsirke melle, töléletes felhasználása a maradéknak..:) Az öntetet szintén ízlés szerint készítsük el, nálunk
a joghurtos, fokhagymás vált be.
Hozzáavalók:maradék sült hús, nálam most csirkemellízlés szerinti fűszerek ( nálam mézes chilis fűszerkeverék)2 evőkanál olívaolajízlés szerinti zöldségek: lilahagyma, uborka, paradicsom, lilakáposzta, aki az utóbbit nem szereti, jégsalátasült krumpliAz öntethez:1 kis pohár joghurt1 mk kanál fokhagymakrémsó, bors2 evőkanál majonéz1 pici méz (kb fél kiskanál)kb. fél dl tejszínA csirkemellet felkockázzuk, befűszerezzük, majd kevés olajon egy nagyobb serpenyőben megpírítjuk.A krumplit kisütjük. A zöldségeket ízlés szerint felvágjuk, daraboljuk.Az öntethez összekeverjük a hozzávalókat.
Végül mindent egy tányérra halmozunk, meglocsoljuk az öntettel és mind megesszük! :)))Jó étvágyat kívánok!