Pillecukor habos szilvás sütemény (paleo)

  • 2018.03.09.
  • 3

Volt egy kevés szilvalekvárom az egyik üveg alján és pár szem aszalt szilvám a hűtőben. Ezek eltüntetésére született meg ez a sütemény, ami tulajdonképpen az
itt található boci szelet
és az
itt található meggyes kevert
összepárosítása némi pillecukros habtetővel és csokoládéval megbolondítva.Hozzávalók:
1 csomag
Paleolit Éléskamra Omlós Piskóta lisztkeverék6 tojás5 dkg eritrit6 evőkanál víz2 evőkanál folyékony kókuszolaj15 dkg aszalt szilvasóa fehér pöttyökhöz:30 dkg
ToTu
(nem paleozóknak túró)1,5 dl kókuszkrém
(nem paleozóknak tejszín)1 vaníliarúd kikapart magjai1 citrom reszelt héja1 evőkanál citromlé5 dkg eritritol (vagy nyírfacukor, vagy xilit) (nem paleozóknak cukor)a pillecukros tetőhöz:1 dl víz1 dkg tojásfehérjepor1 dkg zselatin2-3 dkg méztovábbá:2-3 dkg cukor- és tejmentes étcsokoládé15 dkg cukormentes sűrű szilvalekvárElső lépésként a pillecukros tetőhöz a tojásfehérjeport beáztatjuk fél dl vízbe. A
fehér pöttyök valamennyi hozzávalóját turmixgépben, vagy késes aprítóban krémesre keverjük
A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéből csipetnyi sóval kemény habot verünk. A sárgáját fehéredésig keverjük az eitrittel. Hozzáadjuk a vizet és a kókuszolajat, majd a lisztet is. A tojásfehérje hab harmadával fellazítjuk a masszát, majd óvatosan, hogy a hab ne törjön össze és a tészta levegős maradjon, hozzáforgatjuk a maradék habot is. 25 x 25 centis, sütőpapírral bélelt formába töltjük. A totus krémből 9 pöttyöt teszünk a masszából (bő evőkanálnyit) egymástól egyforma távolságba. A pöttyök közti résekbe aszalt szilvákat dugdosunk, majd 175 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük (tűpróba). Ha kihűlt megkenjük a tetejét szilvalekvárral. Rátesszük a pillecukros tetőt, amihez a zselatint fél deciliter forró vízben feloldjuk. A mézzel, a feloldott tojásfehérjeporral együtt álló robotgép táljába tesszük, majd a legmagasabb fokozaton 10 perc alatt kemény habbá verjük.
Díszítésként reszelt csokoládéval szórjuk meg.A facebookon is követhettek,
itt tudtok csatlakozni hozzám. Ne feledjék, hogy csak akkor jelennek meg a bejegyzéseim nálatok, ha a
Követed
lehetőségre is rákattintatok.A Google+-on
itt tudtok csatlakozni hozzám.Létrehoztunk egy új paleos receptes csoportot, ha van kedvetek csatlakozni hozzánk itt megtehetitek:
https://www.facebook.com/groups/523183661193999/
A ti ötleteiteket, receptjeiteket is várjuk!