Krémes (paleo)

  • 2018.01.23.
  • 3

Amikor elkészítettem az itt található narancskrémes tortát, tudtam, hogy a következő süteményem a krémes lesz. El is készítettem.Hozzávalók:a piskótához:8 tojásfehérje16 dkg őrölt dió8 dkg eritrit
csipet sóa krémhez:8 tojássárgája3 egész tojás15 dkg porrá őrölt eritrit1 vaníliarúd kikapart magjai23 dkg hideg víz2 dkg
tojásfehérje porfél dl forró víz1 dkg zselatina díszítéshez:2 dl kókuszkrém (Delcoco)1 teáskanál eritrit5 dkg reszelt cukor- és tejmentes étcsokoládéMielőtt bármihez is nekilátnánk a krém hozzávalóiból 8 dkg vizet, habverővel keverjünk össze 5 dkg eritrittel, és a tojásfehérje porral. Tegyük félre, néha kevergessük meg. Erre azért van szükség, hogy a tojásfehérje por fel tudjon rendesen oldódni. (Ha már előző este beáztatjuk nagyon gyorsan fel tudjuk verni, nem kell neki a lentebb írt 10 perc.)
A tésztához a tojásfehérjéből csipetnyi sóval kemény habot verünk. Óvatosan, hogy a hab össze ne törjön hozzáforgatjuk az eritrittel elkevert darált diót. A masszát sütőpapírral ellátott gáztepsire kenjük, majd 175 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük. Kihűtjük. Lehúzzuk róla a papírt. Két részre vágjuk (nem lapjában!). Az egyik lapra kenjük a krémet, amihez a
tojássárgát, az egész tojásokkal, a vaníliával, a maradék hideg vízzel, a maradék eritrittel közepes lángon, habverővel folyamatosan kevergetve addig tartjuk a tűzön, amíg kivilágosodik és puding állagúra sűrűsödik. (Nekem volt már, hogy figyelmetlen voltam, tovább hagytam a tűzön és összekapta. Turmixgéppel átdolgoztam, így nem maradt darabos.)
Félre téve kihűtjük. A forró vízben feloldjuk a zselatint. Szintén félre tesszük, hogy kihűljön. A tojásfehérje poros lét álló robotgéppel, a legnagyobb fokozaton kemény habbá verjük (kb. 10-12 perc kell neki).
Ha kész, a pudinghoz keverjük a kihűlt, de még folyós zselatint, majd óvatosan hozzáforgatjuk a tojáshabot is. Rárakjuk a másik diós lapot. 3 órára hűtőszekrénybe tesszük. Az eritrittel keményre vert kókuszkrémmel (felverés előtt 25 percre tegyük fagyasztóba) és a reszelt csokoládéval díszítjük.A facebookon is követhettek,
itt tudtok csatlakozni hozzám. Ne feledjék, hogy csak akkor jelennek meg a bejegyzéseim nálatok, ha a
Követed
lehetőségre is rákattintatok.A Google+-on
itt tudtok csatlakozni hozzám.Létrehoztunk egy új paleos receptes csoportot, ha van kedvetek csatlakozni hozzánk itt megtehetitek:
https://www.facebook.com/groups/523183661193999/
A ti ötleteiteket, receptjeiteket is várjuk!