Mennyei banános háromszögek (paleo)

  • 2018.02.07.
  • 6

Azt hiszem tényleg megtaláltam a tökéletes paleo vanília krémet. Rengeteg ötletem van hozzá.
Hozzávalók:a piskótához:8 tojásfehérje16 dkg őrölt blansírozott mandula8 dkg eritrit
csipet sóa krémhez:8 tojássárgája3 egész tojás15 dkg porrá őrölt eritrit1 vaníliarúd kikapart magjai23 dkg hideg víz2 dkg
tojásfehérje porfél dl forró víz1 dkg zselatina csokis réteghez.2 dl kókuszkrém (Delcoco)10 dkg cukor- és tejmentes étcsokoládé5 dkg kókuszolaj5 gramm zselatintovábbá:
4-5 banánMielőtt bármihez is nekilátnánk a krém hozzávalóiból 8 dkg vizet, habverővel keverjünk össze
a tojásfehérje porral. Tegyük félre, néha kevergessük meg. Erre azért van szükség, hogy a tojásfehérje por fel tudjon rendesen oldódni. (Ha már előző este beáztatjuk nagyon gyorsan fel tudjuk verni, nem kell neki a lentebb írt 10 perc.)
A tésztához a tojásfehérjéből csipetnyi sóval kemény habot verünk. Óvatosan, hogy a hab össze ne törjön hozzáforgatjuk az eritrittel elkevert darált mandulát. A masszát sütőpapírral ellátott gáztepsire kenjük, majd 175 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük. Kihűtjük. Lehúzzuk róla a papírt. Rákenjük a krém felét, amit így készítünk el: a
tojássárgát, az egész tojásokkal, a vaníliával, a maradék hideg vízzel és az eritrittel közepes lángon, habverővel folyamatosan kevergetve addig tartjuk a tűzön, amíg kivilágosodik és puding állagúra sűrűsödik. (Nekem volt már, hogy figyelmetlen voltam, tovább hagytam a tűzön és összekapta. Turmixgéppel átdolgoztam, így nem maradt darabos.)
Félre téve kihűtjük. A forró vízben feloldjuk a zselatint. Szintén félre tesszük, hogy kihűljön. A tojásfehérje poros lét álló robotgéppel, a legnagyobb fokozaton kemény habbá verjük (kb. 10-12 perc kell neki).
Ha kész, a pudinghoz keverjük a kihűlt, de még folyós zselatint, majd óvatosan hozzáforgatjuk a tojáshabot is, így mehet a tésztára. A krémet kirakosgatjuk felszeletelt banánnal, amire rákenjük a maradék krémet. Amíg elkészítjük a csokoládés réteget hűtőbe tesszük.
A csokis réteg valamennyi hozzávalóját lábasba téve, közepes lángon, habverővel folyamatosan kevergetve homogénre főzzük. Mielőtt a süteményre tennénk kihűtjük. Arra vigyázzunk, hogy még folyós legyen, amikor a krémre öntjük. Szeletelés előtt pár órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy a rétegek szépen megdermedjenek. Háromszögekre vágva kínáljuk.A facebookon is követhettek,
itt tudtok csatlakozni hozzám. Ne feledjék, hogy csak akkor jelennek meg a bejegyzéseim nálatok, ha a
Követed
lehetőségre is rákattintatok.A Google+-on
itt tudtok csatlakozni hozzám.Létrehoztunk egy új paleos receptes csoportot, ha van kedvetek csatlakozni hozzánk itt megtehetitek:
https://www.facebook.com/groups/523183661193999/
A ti ötleteiteket, receptjeiteket is várjuk!