Gesztenye golyó sütés nélkül (paleo)

  • 2017.10.17.
  • 3

Sokaknak okoz gondot a natúr gesztenye beszerzése. Én most itthon készítettem el hozzá, nagyon egyszerű módon és elégedett voltam a végeredménnyel.Nem kellett hozzá más csak szemes gesztenye, amit bevagdostunk a tetején kereszt alakban. A Smart Chef Szakácsrobot aljába vizet töltöttünk. Beleraktuk a pároláshoz szükséges kiegészítőt. Rárakosgattuk a gesztenyeszemeket (nem áztattuk előtte). Majd a párolást elindítva megfőztük a gesztenyét benne. A mi gesztenyénk extra nagy volt 40 perc kellett hozzá, mire puhává vált. A végére a gesztenyék szépen kinyíltak és könnyű volt a héjat eltávolítani. Ha sült gesztenyét szeretnénk, akkor 20 perc párolás után, a vizet eltávolítva 15-20 percig rakjuk pizza programra, időnként átkevergetve.Hozzávalók:30 dkg tisztított főtt szemes gesztenye
10 dkg darált mandula (vagy mandulatej (recept itt) készítéséből visszamaradt szűrlemény)10 dkg folyékony kókuszolaj5 dkg porrá őrölt eritrit3-5 cl rum (nálam rumos meggy leve azért lett kicsit vöröses)a bevonathoz.20 dkg cukor- és tejmentes étcsokoládé1 evőkanál kókuszolajA gesztenyét ledaráljuk, majd a többi hozzávalóval együtt összegyúrjuk. ha lágy a massza 5 percre hűtőszekrénybe tesszük. Diónyi golyókat formázunk a tésztából. fél órára hűtőbe tesszük. fogvájó segítségével a kókuszolajjal, vízgőz felett felolvasztott csokoládéba mártogatjuk. Hűtőbe tesszük, amíg a csoki rádermed. A maradék csokoládét zacskó sarkába szedve, azon kis lyukat vágva díszítjük. Fogyasztásig hűtőben tároljuk.A facebookon is követhettek,
itt tudtok csatlakozni hozzám. Ne feledjék, hogy csak akkor jelennek meg a bejegyzéseim nálatok, ha a
Követed
lehetőségre is rákattintatok.A Google+-on
itt tudtok csatlakozni hozzám.Létrehoztunk egy új paleos receptes csoportot, ha van kedvetek csatlakozni hozzánk itt megtehetitek:
https://www.facebook.com/groups/523183661193999/
A ti ötleteiteket, receptjeiteket is várjuk!