Narancskrémes csokitorta (paleo)

  • 2018.01.17.
  • 2

Igazi téli ízvilágú torta, amiben jól harmonizál a narancs és a csokoládé íze. Ez egy nagyobb 16 szeletes torta, ha valaki csak fél adagot szeretne sütni, az anyaghányad megfelezése után, használjon hozzá 18 centis tortaformát.Hozzávalók:a tésztához:6 dkg kókuszliszt5 dkg kakaócsapott teáskanálnyi szódabikarbónacsipet só6 tojás5 dkg olvasztott kókuszolaj5 dkg méz5 dkg eritritfél dl víz1/2 vaníliarúd kikapart magjai1 kezeletlen narancs reszelt héjaa csokikrémhez:2 dl kókuszkrém (Delcoco)5 dkg kókuszolaj10 dkg cukor- és tejmentes étcsokoládéa narancskrémhez:8 tojássárgája3 egész tojás15 dkg porrá őrölt eritrit15 dkg narancslé (kb. 2 narancs leve)1 kezeletlen narancs reszelt héja8 dkg citromlé (kb. 1,5 citrom leve)2 dkg tojásfehérje porfél dl forró víz1 dkg zselatina díszítéshez:2 dl kókuszkrém (Delcoco)1 teáskanál eritritnarancs cikkekMielőtt bármihez is nekilátnánk a krém hozzávalóiból 8 dkg narancslét, habverővel keverjünk össze 5 dkg eritrittel, a reszelt narancshéjjal és a tojásfehérje porral. Tegyük félre, néha kevergessük meg. Erre azért van szükség, hogy a tojásfehérje por fel tudjon rendesen oldódni. A tésztához a száraz hozzávalókat összekeverjük. A tojást a többi folyadékkal egyneműsítjük. Hozzáadjuk a száraz anyagok keverékét, majd sütőpapírral bélelt 24 centis kapcsos tortaformába töltve, 175 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük. Kihűtjük, lehúzzuk róla a papírt. Két lapra vágjuk. Az egyik lapot visszatesszük a formába. Ráöntjük a csoki krémet, amihez a kókuszkrémet felmelegítjük a kókuszolajjal, majd a tűzről lehúzva hozzáadjuk az apróra tördelt csokoládét. Addig keverjük, amíg a krém simává, egyneművé nem válik. Rátesszük a másik lapot. Hűtőbe tesszük. A tojássárgát, az egész tojásokkal, a citromlével, a maradék eritrittel és narancslével közepes lángon, habverővel folyamatosan kevergetve addig tartjuk a tűzön, amíg kivilágosodik és puding állagúra sűrűsödik. Félre téve kihűtjük. A forró vízben feloldjuk a zselatint. Szintén félre tesszük, hogy kihűljön. A tojásfehérje poros narancslét álló robotgéppel, a legnagyobb fokozaton kemény habbá verjük (kb. 10-12 perc kell neki).Ha kész, a narancsos pudinghoz keverjük a kihűlt, de még folyós zselatint, majd óvatosan hozzáforgatjuk a tojáshabot is. A tortára töltjük. 3 órára hűtőszekrénybe tesszük. Az eritrittel keményre vert kókuszkrémmel (felverés előtt 25 percre tegyük fagyasztóba) és narancs cikkekkel díszítjük.A facebookon is követhettek,
itt tudtok csatlakozni hozzám. Ne feledjék, hogy csak akkor jelennek meg a bejegyzéseim nálatok, ha a
Követed
lehetőségre is rákattintatok.A Google+-on
itt tudtok csatlakozni hozzám.Létrehoztunk egy új paleos receptes csoportot, ha van kedvetek csatlakozni hozzánk itt megtehetitek:
https://www.facebook.com/groups/523183661193999/
A ti ötleteiteket, receptjeiteket is várjuk!